Uživo: Pratite najbitnije događaje i informacije nakon zatvaranja birališta

Stanovnici Bosne i Hercegovine u nedjelju su na Općim izborima glasovali i birali 518 nositelja mandata. Većina birališta zatvorena je u 19:00 sati, a u međuvremenu se objavljuju prvi službeni rezultati prema djelomično obrađenim biračkim mjestima.

Najnovije informacije o rezultatima glasovanja pratite na portalu Jabuka.tv. Budući da Središnje izborno povjerenstvo BiH rezultate glasovanja objavljuje postupno, ovisno o broju obrađenih glasačkih listića, podaci će biti ažurirani.

21:00 Predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak Jerko Ivanković Lijanović izrazio je uvjerenje kako je većina gađana BiH glasovala za promjene, zbog čega vjeruje da su se u nedjelju dogodile organizirane izborne neregularnosti na biračkim mjestima, a koje su sada javna tajna. Više pročitajte OVDJE.

20:30 Naš je interes da BiH čvrsto nastavi putem razvoja i nakon ovih izbora im želim da se sastave funkcionalne vlade koje će osigurati punu implementaciju prava svih državljana, sva tri konstitutivna naroda, izjavila je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović osvrćući se na Opće izbore koji su održani u BiH.

Hrvatska predsjednica bez spomena Komšića: “Čvrsto vjerujem u dobrosusjedske odnose”

19:45 Objavljeni su podaci koji otkrivaju odakle je Komšić dobio najveću potporu. Čović slavio i u većinski srpskoj općini. Više pročitajte OVDJE.

19:00 Izbor Željka Komšića za hrvatskog predstavnika u Predsjedništvu BiH konačni je dokaz da ovakva Bosna i Hercegovina nije okvir za normalan život hercegbosanskih Hrvata, napisala je u svom priopćenju hrvatska politička stranka Generacija obnove, a za izbor Komšića ponajviše terete HDZ BiH.

Generacija obnove: HDZ BiH je možda i najveći krivac za Komšićevu pobjedu

18:30 Nino Raspudić komentirao je rezultate općih izbora u Bosni i Hercegovini na kojima je kao član Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda po treći put izabran Željko Komšić. Izbor Komšića kao predstavnika hrvatskog naroda u Predsjedništvo BiH Raspudić je nazvao “dodatnim čavlom u lijesu BiH“. Više pročitajte OVDJE.

18:00 Zastupnik Živoga zida u Hrvatskom saboru, Ivan Pernar, sretan je zbog preglasavanja Hrvata od strane Bošnjaka. Ocijenio je kako to nije moralno, ali je legalno, te je poručio Hrvatima u BiH da vide kako je to biti preglasan, kada i oni autobusima dolaze glasovati u Hrvatsku.

Pernar: I Hrvati iz BiH “autobus demokracijom” nama nameću HDZ

17:30 Međunarodna izborna promatračka misija, nadležna za promatranje Općih izbora u BiH, danas je predstavila preliminarni postizborni izvještaj u kojem navodi kako se bh. institucije što prije moraju posvetiti reformama izbornog procesa. Više pročitajte OVDJE.

16:45 Predsjednik HSS-a Hrvatske, Krešo Beljak oštro je reagirao na izbor Komšića za člana predsjedništva BiH i njegovu izjavu o tužbi protiv Hrvatske upravo na Dan neovisnosti RH. Više pročitajte OVDJE.

16:00 Zanimljiva analiza izbora u BiH iz susjedne Republike Hrvatske s liberalnog aspekta. Više pročitajte OVDJE:

15:30 Dugogodišnji zastupnik HDZ-a BiH na državnoj razini, Predrag Kožul istaknuo je kako je “Željko Komšić projekt unutar ukupne bošnjačke politike”, te da će njegova stranka nakon analize rezultata izbora donijeti adekvatne odgovore kako se ponašati u predstojećem razdoblju. Više možete pročitati OVDJE.

15:00 Novi član predsjedništva BiH ispred Republike Srpske, Milorad Dodik najavio je obavezno isticanje zastave RS-a u zgradi Predsjedništva BiH, a nema ništa protiv ni da primjerice Željko Komšić istakne svoju hrvatsku zastavu. Više možete pročitati OVDJE.

14:45 Koalicija prevođena HDZ-om BiH dobila je najviše glasova (28,68 %) na izborima za Skupštinu Hercegbosanske županije (HBŽ) što je vidljivo nakon obrađenih 70,09 % birališta u HBŽ-u.

HDZ BiH relativni pobjednik u Hercegbosanskoj županiji

14:00 Predsjednik HDZ 1990, Ilija Cvitanović reagirao je u izbornoj noći na novi izbor Željka Komšića za člana predsjedništva BiH, rekavši kako to “neće ništa dobro donijeti Bosni i Hercegovini.” Više možete pročitati OVDJE.

13:30 Predsjednik Vlade Republike Hrvatska u ponedjeljak je komentirao Opće izbore koji su u nedjelju održani u Bosni i Hercegovini. Čestitao je svima koji su izabrani na različite funkcije. Više možete pročitati OVDJE.

13:15 HRT je najavio ekskluzivan intervju sa Željkom Komšićem, koji je napravila novinarka Elizabeta Gojan, a u kojem je Komšić najavio tužbu protiv Hrvatske. HRT je tako odlučio dati javni prostor Željku Komšiću baš u trenutku dok Hrvati u BiH trpe novo političko poniženje, odnosno dok im Bošnjaci po treći put nameću člana predsjedništva upravo preko istog Željka Komšića.

HRT dao prostor Komšiću, a on odgovorio da će tužiti Hrvatsku!

12:55 Objavljeni su podaci o glasovanju prema gradovima Županije Zapadnohercegovačke za Skupštinu ŽZH. Hrvatska republikanska stranka u Širokom Brijegu osvojila je 16,66 % te je druga stranka na listi. Kako su glasovali pojedini gradovi pogledajte OVDJE.

12:30 Hrvatski političar i predsjednik MOST-a nezavisnih lista Božo Petrov istaknuo je da je vrijeme da Republika Hrvatska ispuni svoju ustavnu dužnost o zaštiti Hrvata u BiH. Dragi Hrvati u BiH, niste sami!, naglasio je Božo Petrov. Više pročitajte OVDJE.

12:00  Kritičar HDZ-a BiH Dalibor Dado Milas ustanovio je da su od HDZ-a i HDZ-ovih glasača gori samo oni koji u Željku Komšiću vide rješenje, mesiju i spas Bosne i Hercegovine. Pobjedu Željka Komšića vidi kao idealnu izliku promašene politike HDZ-a BiH.

Dalibor Milas: Komšićeva pobjeda idealno je opravdanje za HDZ-ovu promašenu politiku

11:10 Samo šest stranaka prešlo je izborni prag u utrci za mjesto u Skupštini Tuzlanske županije, na osnovu rezultata s 50,53 posto obrađenih glasačkih listića, podaci su Središnjega izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine. Trenutno vodi SDA s 24.770 glasova, odnosno, 25,12 posto, a slijedi SDP koji je dobio povjerenje 21.980 glasača ili 22,29 posto.

10:45 Na izborima za Skupštinu Posavske županije najviše glasova dobila je koalicija prevođena HDZ-om BiH, pokazuju preliminarni rezultati nakon obrađenih 89 posto birališta u toj županiji. Koalicija HDZ-a BiH dobila je 6.460 glasova ili 50, 8 posto, Koalicija Hrvatsko zajedništvo za Posavinu (Prkos – HDZ 1990 – HSP BiH – HS BiH) ima 1.649 glasova ili 12,9 posto, a SDA 1.352 glasova ili 10,6 posto.

10:30 Koalicija prevođena HDZ-om BiH dobila je najviše glasova na izborima za Skupštinu Hercegbosanske županije (HBŽ). Nakon obrađenih 65 posto birališta u HBŽ-u, koalicija HDZ-a BiH ima 4.063 glasa ili 27,2 posto. Srpska lista dobila je 2.712 glasova ili 18,1 posto, a HDZ 1990 1.774 glasa ili 11,9 posto.

10:00 Koalicija predvođena HDZ-om BiH osvojila je najviše glasova za Skupštinu Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), pokazuju prvi službeni podaci rezultata izbora. Više pročitajte OVDJE.

09:30 HDZ BiH zadržat će dominaciju u Skupštini Županije Zapadnohercegovačke, pokazuju preliminarni rezultati izbora nakon obrađenih 76 posto birališta u ŽZH.

HDZ nastavlja dominaciju u Skupštini ŽZH

09:00 Središnje izborno povjerenstvo BiH objavilo je podatke za izbornu jedinicu Široki Brijeg koji se odnose na glasove za Predsjedništvo BiH. Kako je glasovao Široki Brijeg pogledajte OVDJE.

08:00 Središnje izborno povjerenstvo BiH objavilo je prve nepotpune rezultate glasovanja za Zastupnički dom Parlamenta FBiH. Više pročitajte OVDJE.

07:55 Središnje izborno povjerenstvo BiH objavilo je prve preliminarne i nepotpune rezultate za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine nakon ukupno obrađenih 65,8 posto glasova. Više pročitajte OVDJE.

00:15 Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH (SBBBiH) Fahrudin Radončić  naglasio je da će rezultati za člana Predsjedništva BiH i svi drugi rezultati koji dođu za njih biti vrlo diskutabilni. Više pročitajte OVDJE.

00:05 Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH objavilo je prve preliminarne rezultate za člana Predsjedništva BiH u ponoć na medijskoj konferenciji nakon obrađenih 43,42 posto glasačkih mjesta u BiH.

Prvi preliminarni rezultati: Džaferović, Komšić i Dodik vode u utrci za Predsjedništvo

23:40 Željko Komšić proglasio je izbornu pobjedu kao kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Njegovu poruku Hrvatima u Hercegovini možete pročitati OVDJE.

(www.jabuka.tv)

8 komentara

  • HDZ je pokrao svugdje a ne pomeo! Pogledajte se u zrcalo lopovi!
   Vaš nerad i lopovluk lansirao je Željka Košića baliju!
   Vi ste najveći krivci što balija vlada nad Hrvatima!

   9
   1
  • bravo….imali su 20 i kusur godina da promjene izborni zakon,,,sto su ucinili…nista,,samo su gledali sebi,,,,mogli su promjenit,,, ako vec nisu uspili,onda bojkotirat izbore,,,al jok…..draga im stolica…eto nam sad,,,,svaki put ce nam biti vako……..pati narode…domalo cemo izgubit narodnost..ne m i samo,vec i u hrvatskoj

   3
   1
 • Drage Hrvatice i Hrvati !
  Željko Komšić jeste nepravda sveukupne muslimanske zavjere,no HDZ -e se nije htio nijednim stavom zamjeriti tim istim muslimanima i lansirao je likove poput Knezovića,Mandića,Naletilića u parlament. Profesionalne šutljivce ili smutljivce!
  Izvolite bojkot vlasti,odrecite se izdašnih financija i blokirajte državu,pa da vidimo da li će netko koalirati iza vas sa muslimanskim fundamentalistima.
  Turci jesu zlo ali što ste vi pokvareni to nema nigdje!

  citiram predsjednika UJDIA : “naši prijatelji bošnjaci”
  Nakon ovakve kukavičke retorike HRVATI ne zaslužuju bolje!

Komentiraj: