Petrov: Vrijeme je da se Hrvatska krene ponašati suvereno, Komšić ne smije u Zagreb!

Hrvatski političar i predsjednik MOST-a nezavisnih lista Božo Petrov istaknuo je da je vrijeme da Republika Hrvatska ispuni svoju ustavnu dužnost o zaštiti Hrvata u BiH.

Dragi Hrvati u BiH, niste sami!, naglasio je Božo Petrov na početku objave na svojoj Facebook stranici.

Kako je naveo Petrov, nametanje Komšića voljom bošnjačkih birača već treći put političarima i Hrvatima u Hrvatskoj pokazuje bolnu činjenicu kako se ovakav Izborni zakon zloupotrebljava kako bi se dokidala prava hrvatskome narodu.

Prema njegovu mišljenju, Željko Komšić, za razliku od sramotne suradnje koju je u prošlosti imao s određenim hrvatskim političarima, ne smije biti primljen u Zagrebu kao predstavnik Hrvata jer on to nije.

Vrijeme je da se Republika Hrvatska krene ponašati suvereno i ispunjavati svoju ustavnu dužnost o zaštiti Hrvata u BiH, naveo je Petrov.

Hrvatska je članica EU više od pet, a NATO-a više od devet godina. Takva vanjskopolitička pozicija mora biti iskorištena kako bi se ovoga puta svijetu pokazalo što Hrvati u BiH prolaze, s ciljem pronalaska rješenja i prestanka kolektivne i sustavne, višedesetljetne majorizacije Hrvata u BiH, ustvrdio je Petrov.

Petrov je naposljetku pozvao sve kolegice i kolege koje se bave politikom da, bez obzira na političke preferencije, ideološka stajališta i različitosti među njima, svi zajedno strateški i konkretno stanu u zaštitu Hrvata u BiH.

Očekujem i da hitno na tematskoj saborskoj sjednici usuglasimo početne korake međustranačkog djelovanja i komuniciranja ovog problema, jer tako se očito u Europi u 21. stoljeću treba štititi demokracija, pravo glasa i dostojanstvo jednog europskog naroda, zaključio je Petrov.

Dalibor Milas: Komšićeva pobjeda idealno je opravdanje za HDZ-ovu promašenu politiku

(www.jabuka.tv)


39 komentara

  • Gospodine Petrov!Izuzetno sam vas cijenio.Sada vidim svoju gresku.Covic i HDZ BiH (ne svi katolici)zele disoluciju jedne suverene drzave.Drugo najbitnije,katolici u BiH su BOSANCI,potom hercegovci,posavci,podrinjci,mostarci,sarajlije,e.c.Dvojno drzavljanstvo ne postoji nigdje sem kod nas.I vas.Ili si hrvat ili bosanac-hercegovac.Ako prihvatimo prvu tvrdnju:zasto se mijesati u odnose suverene drzave?U drugom slucaju ne dozvoli da ti se drugi mijesa u politiku tvoje drzav!!!Nije tesko iscitati namjere Republike Hrvatske,njenih vodecih politika.Velika Hrvatska.Nije islo na jedan nacin.Hajdemo na drugi!Izgovor da se stiti “majorizirani” narod uvaliti kukavicje jaja.Kad vec brines (nema pesiranja jer nema postivanja)o takvom narodu sta je sa

   L

   1
   9
 • Samo nas nemojte vi iz Hrvatske više branit. Nemožemo mi toliko jada više podnijet. Riješite se smeća u Hrvatskoj a nas ostavite na miru. Vi iz Hrvatke ste dvolični i pun mi vas je kurac više. Može se Hercegovina i ispraznit(ali neće), ali više ne odlazimo u Hrvatsku već u Deutschland. Pa se vi nastavite jebavat s ovim budalastim vehabijama i turčinima! I ti si Božo djelimično pomogao u svemu ovome. Da si ostao u koaliciji s Karamarkom možda bi bar neke stvari bile drugačije.

  16
  7
 • 2 puta do sada je Komsic bio . I gle cuda mozda je HDZ bio na vlasti u HR….i gle cuda Komsic je bio u Zg primljen…
  A tasto tri tikvana iz BiH ne izadu trenutno iz koalicije sa HDZom u HR jer HR nije pritisak vrsila na rjesavanja pitanje izbora u BIH…odnosno da se desava 3 puta jedno te isto… bit ce 2022 i 4 put isto …

  10
  2
 • Šta bi Komšić radio u Zagrebu? Zašto se stalo, odnosno nije ni počelo sa radovima na Pelješkom mostu? Čekalo se rezultate izbora? Pa evo sada se zna(ZNA SE, da je adeze popušio) i radovi mogu početi, ili….? Komšić će da ga zabije do balčaka RH, a ona će po nalogu EU dušebrižnika , stisnuti oči u “primati ga” dok joj suze budu iz očiju vrcale. Hrvatski narode, u RH, u BiH, u dijaspori, dajte pomozite malo jedni drugima. Pomozite da narod Hrvata preuzme vlast i počme sam brinuti o svojoj sudbini, a ne ove jude koji suzu liju za svoju sudbinu prikazujući to kao žrtvu za imaginarni narod koji po njima i ne postoji. Dajte da malo brinemo i o drugim vrijednostima osim vlastite guzice, da prestanemo sa politikom guzičarenja i okrenemo se vrijednostima koje vrijede više od debeloga stomaka, dobre priležnice, skupoga auta i svekolikoga nerada. Zar više ne vrijedi unutarnji mir i zadovoljstvo koje ostvarujemo kroz zajedničku obitelj, koju čine djeca i žena i roditelje koji imaju sreću da ih još imaju. Svatko je osobno odgovoran za svoj izbor i svoj put. Preuzmite odgovornost i nemojte se više skrivati iza partije HDZ/SKJ/SDP ili nekog njihovog izdanka. Budite hrabri koliko su naši branitelji bili hrabri na početku Domovinskog rata, jer borite se za iste ciljeve, samo drugim sredstvima. Isto ustajete da branite svoje vrijednosti, a ne vrijednosti partije. Branite svoje obitelji, svoju djecu, od svekolikog odnarođenja i lutanja u bespućima amoralne zbiljnsoti koje nam nude kao nove suvremene i liberalne “vrijednosti”. Recite dosta. Dosta je ovome beznađu i eksperimentiranja sa nama i našim obiteljima, sa našom djecom. Preuzmimo odgovornost i odgojimo ljude koji će u budućnosti odgajati ljude, a ne poslušne partijske anacionalne guzičare.

  14
  5
 • Život Hrvata u Federaciji s Bošnjacima potpisao je Franjo Tuđman. Tim potpisom Hrvatska se odrekla Hrvata u BiH zbog nekih drugih svojih interesa i sve ovo što danas gledamo je rezultat politike HDZ-a. Jedino dobro od Hrvatske je što s putovnicom možete olakšano ići u Njemačku i tamo tražiti domovinu za svoju djecu. U suprotnom možete ih ostaviti ovdje da ih HDZ j.be zajedno s onima iz Sarajeva i Banja Luke.

  25
  4
 • Da je Hrvat pomagao Hrvatu,
  danas bi bilo 80 milijuna Hrvata,
  a ne 8. Pola u Hrvatskoj a pola vani.

  “Za škude Jude trgovci svieta
  živote nude, posao cvjeta….
  Al` ima nešto, prodat` se ne da,
  duh je i vjera mojeg` pradjeda!”
  TCM

  16
 • TA ĆE komšić nonomo i radit.Njemu je dobro i u bircu u Sarajevu.Nalije benu i to je to. MI VODEN U ŠIROKOM IMAMO I VRANU I GOJKA. A ta će i oni? Potpisaše i “otpisaše nas” i Posavinu zbog I.Slavonije, a mi im se klanjamo ko budama.Koji smo mi kreteni?

  8
  2
 • Komšić nije Hrvat,
  niti je on hrvatski član predsjedništva BiH.
  On je Bošnjak. Bošnjaci su ga izabrali.
  Oni sad imaju dva člana predsjedništva BiH.
  Za sve su krivi s`ranci.

  7
  4
 • Komsic je usao u povijest,vec je opjevan u mnogim hrvatskim pjesmama,”izdajico roda svoga” i nikad mu narod oprostiti nece a sti se tice Muslimana koji su ga izabrali da bi druge prevarili neka i dalje govore da su veliki “vjernici” ovo mojim kolegicama s posla koje obozavaju baklavu

  5
  4
 • kada dadnete Srbima prava i vratite im SAO krajinu u Hrvatskoj,status konstititivnog naroda u HR (bilo ih je vise nego vas danas u BiH)onda ce biti uvazeno tvoje misljenje gospodine Petrov!

  4
  9
  • Svaka cast za usporedbu sa Srbima i SAO Krajinom! Nevjerovatno je kako se isti ljudi zalazu za konstitutivnost Hrvata u BiH a istovremeno se ‘ne sjecaju’ konstitutivnosti Srba u SRH! Ako nisu sila da nametnu svoju volju drugima, a nisu ni dosljedni po pitanju principa, ovakvim stavovima se samo brukaju, i sto je vazno, politicki kompromitiraju.

   2
   3
  • Za tebe iz Stoca govnaru.
   Bit će ovakva vhest.Jake HR snage u blitz akciji zauzele sve do tunela na Ivan planinii potezu Dobretići,Kiseljak i spojile se.Kome će inda bit heljp,heljp..mi bi na more u izbjeglice.Gladni smo heljp..dajte hranu.Volimo i vašu kitu,heljpp..a onda kad vam sve razvalimo,požderemo..e onda ćemo vas tužakat..govnaru jedan.

   5
   1
   • pitaj Petrova,kako su te tvoje “jake snage “prosle na Boksevici,Jablanica,Konjic,Bugojno,Travnik,G.Vakuf,Mostar (sjeverni logor)

    2
    5
    • Možda si ti moj spermić..pitaj mamaru,poklapaču..uhhh..pa pitaj št te košta.Vidim da ti je istina draga a i ljudskost i uljudnost..Konačno istina je istina..ono tamo iza pulta kad je gulila krompir.

    • jado jadni sve su vam hrvati dali i puske i hranu.,i spasili vam bihac da ne bude jos jedna srebrenica.ali upamti kad opet zagrmi bit ce vam gadno….

     3
     1
    • ti jado iz Stoca hrvatskog grada,hrvati su vam sve dali i puske i hranu,primile tisuce izbjeglica i spasile bihac da ne bude jos jedna srebrenica.ali upamti kad opet zagrmi sve ce doc na naplatu…..

     3
     1
 • Muslimani su pokazali ovim izborom Komšića u predsjedništvu iz reda hrvatskog naroda da su dotakli dno dna.
  Niže i dalje Muslimani ne mogu pasti sve i da hoće. Ovo zlo i ova mržnja kojom su udarili na Hrvate dokaz su da su izgubili i racionalni i ljudski i politički kompas koji pokazuje koliko je ludilo zahvatilo neki narod.
  Siguran sam da će se to zlo i mržnja na Hrvate , naposlijetku okrenuti protiv njih samih ali bit će im kasno za bilo kakvo kukanje,kmečanje u stilu Help,help.
  Kolko god štete nanijeli Hrvatima ovim izborom sebi će je natovariti na leđa četverostruko i to ne samo za kraće nego i za duži period.
  Hrvati sigurno ne ovise o Muslimanima i to će ovi shvatit kad im dođe iz guzice u glavu a po svemu sudeć nikad.
  Zaboravili su da BiH, nikad ne bi bila država niti priznata da Hrvati na referendumu 90-te, nisu glasali za cjelovitu BiH.
  Da su kojim slučajem tad Hrvati zajedno sa Srbima glasali protiv cjelovitosti BiH, ona nikad ne bi mogla biti ni postati država a iovako je nakaradna, samo je pitanje tko će izvući deblji kraj?
  Kad se u tom kontekstu sagleda današnja politička situacija u Europi koja nije nimalo dobro i dugoročno podsjeća na tridesete godine prije drugog rata u Europi i antimuslimansko opće raspoloženje prema migrantima i pridošlicama iz Afrike i Arapskih zemalja , onda je sasvim razvidno kako se stvari ne odvijaju u dobrom smjeru.
  Jačanje protumigrantskih stranaka i onih desnih koji se protive radikalnom i opasnom islamu oličenom u posve drukčijem civilizacijskom svjetonazoru u Europi može rezultirati samo s jednim mogučim ishodom a taj nije nimalo povoljan za islamiste,tako nažalost i za one obične muslimane koji žive u Europi,
  Tko će tu izvući deblji kraj nije uopće teško zaključiti!
  Kao što se tridesetih godina prošlog stolječa gotovo cijelom europom širio antisemitizam uperen protiv svih Židova u Europi, tako će se u bliskoj budućnosti ponoviti s onima koji su došli iz Azije i Afrike u Europu ne želeći se niti namjeravajući se prilagoditi običajima naroda koji tu žive..
  Nažalost ,bosanski se i hercegovački muslimani okrenuše prema Turskoj kao pokrovitelju ne videći da je Turska običan slamnati ili papirnati tigar od jeftina papira koji ne može pomoći ni samom sebi a kamoli njima..
  Kako god okreneš , Turska je prema Europi ili još više prema SAD-u, beznačajan i vojni i ekonomski suparnik , koji će se uskoro kako stvari stoje najviše pozabaviti samim sobom..,
  Pogrješan izbor bosanskih i hercegovačkih muslimana , njihov je izbor i nikog drugog osim sebe neće moći kriviti za sve loše što im se događa ,jer poznata je i istinita ona uzrečica koja je u povijesti toliko puta potvrđena i obistinjena.-,Tko pod drugim jamu kopa -sam u nju pada.

  5
  1
 • Referendum za Božić u ŽZH o izdvajanju iz FBiH ili nas neće bit.To će napravit i HB Ž.Dalje tko može i to je to.Ostati s ovima je samoubojstvo.Neka Komšić i takvi onda uživaju u Sarajevu kad ih narod gore obožava.Ma mršš stoko jedna više dosta je ovoga.

  7
  1
 • Bosnjacki stolac sjasi vise odakle tebe na nasem.portalu, pusi ga tamo svojim istomislhenicima i sjasi da ne povracam svaki put kad procitam tvoj komentar

  4
  1
 • Ti bosnjacki stolac dosli ste na tudje i otprc…a BiH je uvijek bila i ostala Hrvatska kraljevska zemlja samo je usiii i gnjide napale ali istrijebit ce se

  3
  1
 • vrijeme je da skutore definitivno,proglasimo nacionalnom manjinom u BiH,i da se pokrene Bosnjacko-Srpski dijalog za napredak zemlje i ova dva napacena naroda.

  1
  1
 • Bošnjački stolac, baš si aktivan na našem portalu – ko god da si…prepun si frustracija, kompleksa i mržnje…Ali otkriću ti tajnu: Naš Bog je silan Bog, i tebe voli, samo mu se obrati i zamoli ga da ti grijehe oprosti – onako iz duše…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.