Generacija obnove: HDZ BiH je možda i najveći krivac za Komšićevu pobjedu

Izbor Željka Komšića za hrvatskog predstavnika u Predsjedništvu BiH konačni je dokaz da ovakva Bosna i Hercegovina nije okvir za normalan život hercegbosanskih Hrvata, napisala je u svom priopćenju hrvatska politička stranka Generacija obnove, a za izbor Komšića ponajviše terete HDZ BiH.

Kako navode, izbor Komšića pokazuje da je krajnje vrijeme za pronalazak alternativnoga političkog okvira koji će učinkovitije i trajnije zaštitili položaj Hrvata Herceg-Bosne.

Krivnja nije samo na Bošnjacima

Generacija obnove ističe da krivnja za ovakve rezultate izbora nije samo na Bošnjacima koji su samo iskoristili zakonsku mogućnost da u korist svojih interesa Hrvatima izaberu njihovog predstavnika.

Ovakav splet događaja posljedica je dugogodišnjega maćehinskog odnosa Republike Hrvatske prema hercegbosanskim Hrvatima te inzistiranju na “cjelovitosti” i “europskom putu” BiH, umjesto na samoodređenju Hrvata, izdvajaju u priopćenju.

Iz ove stranke dodaju da HDZ BiH već godinama iskorištava teški položaj Hrvata za održavanje svoje političke dominacije.

Upravo je HDZ BiH možda i najveći krivac za Komšićevu pobjedu jer se nije izborio za okvir unutar kojeg to ne bi bilo moguće, već su u prvom planu te stranke bili partikularni interesi raznih pojedinaca i kriminalnih skupina. Posljedica takvoga stanja je i vrlo nizak postotak Hrvata koji su uopće izašli na izbore i glasovali za kandidata HDZ-a BiH Dragana Čovića, navedeno je iz Generacije obnove.

Generacija obnove očekuje da svaka daljnja hrvatska politika prema BiH i unutar BiH bude usmjerena isključivo prema samoodređenju Hrvata – bez odgode i bez kompromisa.

Hrvatima Herceg-Bosne ne treba ovakva BiH te kao konstitutivni narod imaju pravo na odabir onakvoga političkog okvira koji će štititi njihove interese i omogućiti im da sami odlučuju o svojoj sudbini, zaključeno je u priopćenju koje potpisuje Frano Čirko, predsjednik Generacije obnove.

Pernar: I Hrvati iz BiH “autobus demokracijom” nama nameću HDZ

(www.jabuka.tv)


9 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.