Čović: SDA sve vodi u krivom smjeru

Sastanak lidera koalicijskih stranaka, Saveza za bolju budućnost BiH, Hrvatske demokratske zajednice BiH i Stranke demokratske akcije – Fahrudina Radončića, Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića bit će održan u utorak u Sarajevu, potvrđeno je sa sve tri strane.

Iako se iz stranaka odbijalo priopćiti točne teme, nije teško za pretpostaviti da će koalicijski partneri raspravljati o stanju u koaliciji.

Govoreći za Glas Srpske o krizi među strankama u FBiH, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je rekao kako je nepovjerenje između predstavnika Bošnjaka i Hrvata evidentno i da postoji već duže vrijeme.

“Čini mi se da SDA već dugo sve nas vodi u krivom smjeru i da nas na taj način pokušava prisiljavati kao partnere u vlasti da prihvatimo apsolutno neprihvatljive stavove jer nas odvode daleko od ravnopravnosti”, rekao je Čović.

Inače, uoči današnjega sastanka lidera SDA, SBB-a i HDZ BiH u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, izaslanstva SBB-a i SDA sastale su se jučer.

Federalna televizija tako navodi kako se na tom sastanku nije raspravljalo o današnje, ali ističe kako su brojni problemi u vladajućoj koaliciji.

”Kladionice, rješavanje statusa grada Mostara, preglasavanje SDA od SBB-a i HDZ-a BiH pri imenovanju nadzornog odbora Aluminija, samo su dio nesuglasica unutar vladajuće koalicije u Federaciji”, navodi FTV.

Ranije je savjetnik za odnose s medijima predsjedatelja Predsjedništva BiH Irhan Čečo rekao da će se Izetbegović sigurno odazvati sastanku.

“Teme razgovora možete pretpostaviti. Ni ja točno ne mogu precizirati što će biti, ali uglavnom će razgovarati o odnosima unutar koalicije i svemu što iz toga proizilazi”, naveo je Čečo.

Čovićeva savjetnica Tonka Krešić ponovila je da će se predsjednik HDZ-a BiH odazvati ovom sastanku.

“Sastanak je propisno dogovoren. Na sve uredno dogovorene sastanke Čović se uredno odaziva, a u ovom trenutku nisam u prilici da kažem koji je točno dnevni red”, rekla je Krešić.

(Bljesak.info)

2 komentara

  • Viditel vi moj narode gdje su nesuglasice,kladionice,upravni odbor Alumiija i tko će dominirati Mostarom. Znači borba tko će kontrolirati taj novac SDA-je ili HDZ-ca. Ja mislio problemi umirovljenici,invalidi,ekonomija,branitelji,povratnici,iseljavanje hrvata,odlazak mladih itd. Ne tu je sve ok,problem je kontrola novca u pomenutim mafijaškim krugovima. Moj Dragane,sram te bilo ako su tu samo problemi za hrvate i ako te tu samo preglasavaju bošnjaci,,jeli to nacionalno pitanje,,.. Tugo moja koji lopovluk i borba za premoć i kontrolu novca i to prljavog,od kocke i sirotinje.

  • Zna li itko tko je presjednik Federacije,gdje je,što radi i koje su njegove ovlasti.Tako bitna funkcija i to pripala hrvatima a tako ga utišaše,ukloniše,uzeše mu medijski prostor tko da i ne postoji. Moj Marinko koliko si bio jasniji i glasniji dok nisi bio presjednik Federacije,kako si se tada zalagao glasno za položaj hrvata.Sada ili je sve super i ured ili ti maca popapala jezik ili su hrvati postali jednakopravni u svim segmetima društva u Federaciji.Ako nam je tako sve super javi i nama studentima,umirovljenicima,braniteljima,invalidima,neuposlenim,samo da znamo biće nam lakše..

Komentiraj: