U Hercegovini umjerena do pojačana bura

U Bosni se u utorak očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U središnjim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne sa slabom kišom ili kratkotrajnim pljuskom. Tijekom dana, postupan prestanak padalina i razvedravanje.

U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Vjetar u Bosni umjeren na trenutke i pojačan sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Najviša dnevna temperatura od 16 do 23, na jugu od 25 do 29 stupnjeva Celzijevih.

U utorak ujutro je u Bosni bilo pretežno oblačno vrijeme s mjestimično slabom kišom u središnjim i istočnim područjima. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano.

Količine padalina u protekla 24 sata (mm): Kupres 14, Sanski Most 10, Bjelašnica 7, Ivan-sedlo 6, Goražde i Tuzla 5, Bihać, Gradačac i Jajce 4, Neum, Sarajevo i Zenica 3, Mostar 1.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 5 stupnjeva Celzijevih, Ivan-sedlo i Kupres 11, Sokolac 12,Sarajevo 13, Bugojno, Goražde, Gradačac, Jajce, Sanski Most, Tuzla i Zenica 15, Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Doboj i Prijedor 16, Livno 17, Trebinje 18, Neum 21, Mostar 23 stupnja Celzijeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: