Krišto: Svima nam je u interesu postići dogovor o Planu reformi

U organizaciji predstavnika Eurospke unije u ponedjeljak je u Sarajevu održan sastanak predsjedateljice Vijeća ministara BiH Borjane Krišto, članova Vijeća ministara BiH, oba premijera entiteta i drugih predstavnika institucija u BiH s predstavnicima EU.

Krišto je zahvalila šefu Izaslanstva Europske unije u BiH Johannu Sattleru i generalnom direktoru Glavne uprave za susjedstvo i pregovore o proširenju Gertu Janu Kopmanu, kao i svim nazočnim na sastanku iz BiH na uloženom trudu za održavanje sastanka, ključnog za daljnji napredak BiH na europskom putu.

Danas smo tu da pokušamo uraditi i analizu mogućeg dogovora oko konačnog Plana reformi BiH za Plan rasta za zapadni Balkan, što bi bio interes svih nas u Bosni i Hercegovini. Naravno o tome će odlučivati predstavnici svih nadležnih razina vlasti, kazala je Krišto.

Nakon zajedničkog sastanka, predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto i generalni direktor Glavne uprave za susjedstvo i pregovore o proširenju Gert Jan Kopman razgovarali su o usuglašavanju Plana reformi BiH i daljnjim reformama na EU putu.

Plan za zapadni Balkan ukupno je vrijedan šest milijardi eura za razdoblje 2024-2027. godine, a Bosna i Hercegovina bi mogla povući oko milijardu eura, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(www.jabuka.tv | Foto: Armin Durgut/PIXSELL)

9 komentara

  • Otkada je ta EU-zastava simbol Hrvata?. Uvlacis nas u kriminalnu organizaciju, kojoj ljudski zivot i ljudska sloboda nista ne znaci.

    • Od kada je zastava Hrvatske republike simbol Hrvata Herceg Bosne pa mašete s njom na svakom ćošku.
      Namjerno je stavljeno 5 sladoleda hr regija da se ograde od HB

      • Hrvatska zastava je Hrvatska zastava. Ako ti smeta zatvori oci, ili idi Dodiku kmeci tamo, ako imas mxda. EU i BiH zastava je tuda izmisljotina kao ovi strani protektorat u kojoj tipovi kao ti glume kalifa. Koja je tvoja zastava, ljiljani svetog Ante?, Saudiska?, Turska?, Isilova?, Hamasa?, Boku Haramska?, Talibanska? itd.. Sikter.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.