Započela trilaterala u Mostaru, susjedi dočekani raširenih ruku

U Mostaru je započeo trilateralni sastanak članova Predsjedništva BiH Dragana Čovića, Bakira Izetbegovića i Mladena Ivanića s predsjednicom Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Mostar, gdje će sudjelovati u trilateralnom sastanku s članovima Predsjedništva BiH Draganom Čovićem, Mladenom Ivanićem, Bakirom Izetbegovićem i predsjednicom Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović.

Vučića su u mostarskoj zračnoj luci dočekali ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak i glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina.

Trilateralni sastanak bit će održan u kabinetu člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskoga naroda u Mostaru, u kojem članovi Predsjedništva BiH dočekuju predsjednike Srbije i Hrvatske.

Grabar Kitarović u Mostaru: “Izmjene izbornog zakona sigurno će biti jedna od tema”

Nakon sastanka šefova država planirano je da se Izetbegović, Čović, Ivanić, Grabar-Kitarović i Vučić sastanu s ministrom vanjskih poslova BiH Igorom Crnadkom, ministricom vanjskih i europskih poslova Hrvatske Marijom Pejčinović Burić i ministrom vanjskih poslova Republike Srbije Ivicom Dačićem, javlja Klix.ba.

Čović je uoči sastanka izjavio da će lideri zemalja danas razgovarati o europskim integracijama i rješavanju međudržavnih pitanja, a prije svega pitanja granice.

Hrvatski mediji su znatnu pažnju posvetili današnjem trilateralnom susretu u Mostaru, a iz kabineta hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović kažu da teme nisu unaprijed precizno definirane, ali da je ipak riječ o važnom sastanku koji će doprinijeti učvršćivanju odnosa triju država i nastaviti zamah u bilateralnim odnosima.

Ona je uoči trilaterale na vrhu poručila da je cilj toga susreta pogurati zajednički rad za dobrobit svih triju država, pri čemu je ključan europski put Srbije i BiH, na kojem Hrvatska može i želi pomoći.

Trilaterala: U Mostaru dogovoren moratorij na prošlost

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.