Vlada FBiH zahtijeva: Do 8. svibnja FUCZ mora dostaviti sve detalje svih nabavki

Vlada FBiH je na sjednici u četvrtak, koja je održana u Sarajevu, na prijedlog Aljoše Čampare zadužila Federalnu upravu civilne zaštite, federalne uprave i federalne upravne organizacije te sva federalna ministarstva i druge federalne institucije da joj, najkasnije do 8. svibnja 2020. godine, dostave detaljne informacije.

Traži se popratna dokumentacija, o svim nabavkama provedenim od usvajanja Odluke o proglašenju stanja nesreće uzrokovane pojavom COVID-19 na području Federacije BiH, kao i kriterijima na osnovu kojih su izabrani dobavljači, prenosi Radiosarajevo.ba.

Ova federalna uprava je obavezana i da kontinuirano, sve dok je na snazi Odluka o proglašenju stanja nesreće uzrokovane pojavom COVID-19 na području Federacije BiH, dostavlja Vladi Federacije BiH detaljne informacije o svim pojedinačnim nabavkama koje provodi.

Federalna vlada pozvala je i niže razine vlasti da, na isti način, predoče informacije o svim nabavkama, provedenim za vrijeme trajanja stanja nesreće uzrokovane pojavom COVID-19.

Vlada FBiH traži od oba doma Parlamenta FBiH zakazivanje sjednica, na kojima će razmotriti sveobuhvatnu informaciju o aktivnostima Vlade Federacije BiH poduzetim za vrijeme od proglašenja stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19), uključujući i informaciju o provedenim javnim nabavkama, s prijedlogom mjera, koju će Vlada naknadno dostaviti.

Civilnoj zaštiti FBiH naređeno da podijeli spornih 80 respiratora iako je istraga u tijeku

Solak okrivio medije: Neka tužiteljstvo istraži neobjektivne navode o nabavci respiratora

Parlament FBiH traži polaganje računa: Pokrenuta istraga o javnim nabavkama FUCZ-a

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.