Parlament FBiH traži polaganje računa: Pokrenuta istraga o javnim nabavkama FUCZ-a

Komisija za sigurnost Zastupničkog doma Parlamenta FBiH pokreće istragu o radu Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) u periodu od proglašenja stanja nesreće u FBiH od 16. ožujka 2020.

Komisija za sigurnost stoga traži da FUCZ u roku od pet dana dostavi:

informaciju o radu Civilne zaštite FBiH u periodu stanja nesreće

detaljan izvještaj o postupku svih nabavki, a posebno medicinske opreme (testova, zaštitne opreme i respiratora)

program zaštite i spašavanja od prirodnih nesreća u FBiH koji je na snazi, a nije stariji od 5 godina

Komisija će potom saslušati predstavnike Civilne zaštite te će se odlučiti o daljnjim aktivnostima.

Također, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je, na današnjoj sjednici koja je održana u Sarajevu, na prijedlog Aljoše Čampare zadužila Federalnu upravu civilne zaštite, federalne uprave i federalne upravne organizacije, te sva federalna ministarstva i druge federalne institucije da joj, najkasnije do 8. svibnja 2020. godine, dostave detaljne informacije, s popratnom dokumentacijom, o svim nabavkama provedenim od usvajanja Odluke o proglašenju stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19) na području Federacije BiH, kao i kriterijima na osnovu kojih su izabrani dobavljači.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Zasto policija, Sipa, tuzilastvo nisu sve ove raspiratore ili ventilatore zaplojenili dok traje istraga i provjera. Sad je u muljazu ukljucena SDA i njihovi sateliti kojo trebaju zataskati i prekriti ovaj kriminal Solaka, Hodzica i Novalica. A zna se tko stoji iza njih

  • U Parlamentu SDA najbrojnija. Komsic suti za divno cudo o ovom kriminalu desetljeca. Dobrocinitelj i hrv. prestavnici u vlasti Federacije sturi, tihi, neprimjetno. Znaci li to da svi sve znaju i da svi ocekuju neki tal dio kolaca.. Premijer Federacije odma mora dati ostavku a onog Solaka i vlasnika fitme Srebrena malina pohapsiti.. na jadu ovog naroda oni kradu i nogate se. Koliko su ove skupine mocne politicki da se jos nezna sto ke u kutijama ivezeno raspiratori ili ventilatori. A cifra 10.5 milijuna km boli glava. Moglo se uvesti -1000 pravih ispravnih raspiratora. Ktiminalci vode drzavu vec odavno a sada i krizne stozere.. Svi su vec trebali biti pohapseni vec odavno

  • Optuženi su redom SDA kadar. Istragu vodi AID i SDA policija, pa je sigurno da će svi biti oslobođeni optužbi… Inače, možda bi se Alija podigao iz mezara i nekom zavrnuo ruku.

  • I J. Miličević je sukrivca, njezin su potpisi na ključnim dokumentima.
    Izgleda da se nisu dobro dogovorili pa sad jedni drugima podmeću

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.