Odluka o nastavku HNL-a u utorak – Jabuka.tv

Odluka o nastavku HNL-a u utorak

U Hrvatskoj su prvoligaši već lagano krenuli s treninzima i čekaju zeleno svjetlo za nastavak prvenstva.

Čini se da, barem za sada, 1. HNL nije toliki problem iako je sve manje vremena za odigrati preostalih 10 kola, piše Index.hr.

Puno veći problem su drugoligaši koji su već Hrvatskom nogometnom savezu pisali s apaleom da se njihova natjecateljska sezone prekine.

Naveli su drugoligaši nekoliko razloga, poput već teške ekonomske situacije, bojazni za zdravlje zbog koronavirusa i zbog mogućnosti igranja po velikim ljetnim vrućinama na lošim terenima.

Još nije isključena mogućnost otkazivanja ni 1. ni 2. HNL pa se u Hrvatskoj vodi rasprava o različitim scenarijima: Prošitenje 1. lige s 10 na 12 momčadi iduće sezone itd.

Međutim, u Hrvatskoj je sve više optimizma da će se barem 1. HNL nastaviti. Sve bi ipak moglo biti jasnije nakon sljedećeg tjedna. Naime, za sljedeći utorak je zakazan sastanak Izvršnog odbora HNS-a na kojem bi se trebalo odlučivati o sudbini hrvatskog ligaškog nogometa.

Koronavirus u Hrvatskoj, čini se, usporava, pa je sve manje onjih koji vide prepreke za nastavak nogometne sezone – što su svakako dobre vijesti za klubove 1. HNL.

Krunoslav Capak, direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravsto je za Index.hr poručio da ne vidi razloge zbog kojih se sezona ne bi mogla nastaviti.

Ne vidim razloga da se sezona HNL-a ne bi nastavila jer u Hrvatskoj je sve bolja situacija s koronavirusom, ali jako je bitno naglasiti da popuštanje mjera mora biti izvedeno postupno i iznimno pažljivo, a što se tiče nastavka prekinutih sportskih natjecanja važno je paziti da se poštuju svi preduvjeti. Osnovni je da se igra bez publike, rekao je Capak.

Sa Capakom se složio i Zoran Bahtijarević dugogodišnji liječnik u hrvatskoj reprezentaciji i član HNS-ove radne grupe koja će u utorak biti ta koja će odlučiti o nogometnoj sezoni u Hrvatskoj.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.