Široki Brijeg: Eksplodirala odbačena municija, širenje vatre zaustavili vatrogasci

U ponedjeljak u poslijepodnevnim satima u Širokom Brijegu došlo je do niza manjih eksplozija odbačene municije u jednoj jami na nenaseljenom područja mjesta Knešpolje.

Naime, u jamu se godinama odlagao razni otpad, a danas su zapaljene velike količine guma koje su se tu nalazile. Gusti crni dim nadvijao se nad ovim širokobriješkim selom, a uskoro su se čule i slabije eksplozije. Dugotrajna vatra zahvatila je odbačenu municiju za koju se tek saznalo nakon ovog incidenta.

”Naša ekipa na teren je izišla u 15:30 sati po zaprimljenoj dojavi te su lokalizirali i stavili pod nadzor manji požar koji je zahvatio obližnje raslinje dok gume jednostavno nismo mogli ugasiti jer nemamo adekvatnu opremu i specijaliziranu smjesu za gašenje takve vrste požara. Manji požar je ugašen te su se članovi našeg društva s terena vratili u 19.00 sati,” potvrđeno je iz Vatrogasnog društva Široki Brijeg za portal Jabuka.tv

Kako neslužbeno doznajemo, na lice mjesta došla je i policija, a više informacija pokušat ćemo saznati tijekom utorka. Kako nam javljaju naši čitatelji, vatra u jami tijekom večeri i dalje gori.

(www.jabuka.tv)25 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.