Darivatelji krvi u ŽZH konačno mogu imati iskaznice na hrvatskom jeziku

Crveni križ Županije Zapadnohercegovačke zaprimio je nove iskaznice dobrovoljnih darivatelja krvi na hrvatskom jeziku.

Svi zainteresirani dobrovoljni darivatelji krvi s područja ŽZH koji posjeduju važeću iskaznicu moći će ju besplatno zamijeniti za novu iskaznicu na hrvatskom jeziku, a sve što trebaju je posjetiti Transfuzijski centar SKB- Mostar svakim radnim danom od 7:30 do 14:30 sati, s obzirom da su liječnici jedini ovlašteni izvršiti prijepis ranijih darivanja krvi.

Crveni križ ŽZH je još u srpnju 2021. godine uputio zahtjev za izradom iskaznica dobrovoljnog darivatelja krvi na hrvatskom jeziku prema Crvenom križu Federacije BiH koji je taj zahtjev prihvatio tek početkom 2024. godine.

Zahvaljujemo se našim herojima – dobrovoljnim darivateljima krvi na svakoj kapi krvi kojom spašavaju živote svih nas koji kada je najteže nadu polažemo u djelatnike Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i njenog Transfuzijskog centra. Posebnu zahvalu dugujemo za 623 dobrovoljna darivatelja s područja naše Županije koji su krv dali više od 10 puta, od kojih je 85, s pravom kažemo heroja društva, krv dalo više od 30 puta.

Hvala im također i na iskazanoj želji da iskaznice dobrovoljnog darivatelja krvi koje s ponosom nose budu na hrvatskom jeziku, navode iz Crvenog križa ŽZH.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

  • Ovo nek bude vodilja i ostalim institucijama, npr CIPS gdje je također dokument na bošnjačkom jeziku. Ipak su naši branitelji ginuli da imamo pravo na svoje pismo i jezik a ne da tako lako popuštamo pod muslimanskim pritiskom. Oni su se izborili da govore “kanton 10” jer neće preko jezika da prevale Hercegbosna.

    • Hercegbosanska Županija postoji i mi ju tako i zovimo a kanton 10 i sl. izbjegavajmo u velikom luku. Herceg-Bosna je danas funkcionalna regija koja odgovara distributivnom području Elektroprivrede Hrvatske Zajednice Herceg-Bosne a ujedno i većinska hrvatska etnografska regija u BiH. Izbjegavati spominjati te činjenice je izdaja. Stoga maksimalno za većinski hrvatski prostor u BiH govorimo Herceg-Bosna! I ide nabolje!

  • A Valja li Muslimanima rkrv ako je iskaznica na hrvatskom jeziku? Bi li pravi Ustaša primio krv od Četnika ili bi radije umro?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.