FBiH: Strože kazne za nepridržavanje mjera neposredne kontrole cijena

Zastupnički dom Federalnog parlamenta na jučerašnjoj sjednici usvojio je predložene izmjene Zakona o kontroli cijena, kojima se predviđa da se uređuju odnosi u kontroli cijena proizvoda i usluga na jedinstvenom tržištu Federacije BiH.

Ovime su utvrđena prava i obveze nadležnih tijela Federacije, županija, gradova i općina u vršenju kontrole cijena.

Naime, predloženim izmjenama pravna osoba bi, u slučaju nepridržavanja mjera neposredne kontrole cijena, trebala platiti minimalnu kaznu u iznosu od 6.000 KM umjesto dosadašnjih 1.000 KM, a najveća moguća kazna bila bi 30.000 KM umjesto dosadašnjih 10.000 KM. Spomenutim izmjenama predviđena su bila i povećanja novčanih kazni za odgovornu osobu u pravnim subjektima, kao i za fizičke osobe.

Na ovaj način nastoji se postići preventivni i represivni učinak na prekršitelje, odnosno na pravne i fizičke osobe koje ne poštuju mjere neposredne kontrole cijena.

Izmjene su predložene jer je Zakon o kontroli cijena donesen 1995. godine, a izmjene iz 2008. i propisane kazne za prekršitelje ovog Zakona su minimalne i nisu davale rezultate.

(Fena)

1 komentar

 • Sve je skupo a plaće za postena čovjeka koji nije partijas HDZ,bijeda!!!!Bijeda!!!!BIJEDA
  Zna se koliko posten čovjek može imati u današnje vrijeme ,zna se!!
  Kakvi roditelji, takva i djeca
  Narod je pun traca, zlobe a pune crkve , kako tooooo??
  Partija HDZ svake izbore pokradu i cemu se nadati u ovoj jadnoj BiH
  Skolstvo uništeno ,nasa gimnazija i poneki nastavnici grozniii,jadna djeca i svi sute godinama !!!
  Fakultet degradiran ,asistenti i jadni profesori koji nisu partijasi HDZ imaju mizerne i jadne place ,tuga i nepravda,a Rektor i prorektori u sluzbi partije ,mafijasi sta reciiii, sretan je svaki koje otišao odavde vani…i sad UDBA vlada i njihova rodbina,tuga ,pravde nema , zdravstvo jadnoo
  HDZ partijasi su dno dna ovog našeg jadnog društva ,moralne nuleee!!! Nema to stida ni srama a sve pokrali ,narod suti ,sami uhljebi ,tuga ….tko posteno kaze ista protiv partija HDZ ,partija ga degradira , nepravda!!!!!!!!!Samo veze ,interes itd ,tuga ,ratni profiteri ,lazne invalidske mirovine a tamo se prave Hrvatine
  Zasta se borise nasi branitelji ,izgleda za ove lopove partijase HDZ i Skoja
  Ne mogu vise pozz
  Za dom spremni!!!!💚❣️💚❣️💚❣️💚

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.