Prao noge u rijeci pa našao 115 tisuća maraka

Nakon nekoliko mjeseci istrage, vijeće grada Bastropa u Teksasu odlučio je dopustiti beskućniku Timothyju Yostu da zadrži novac i kolekcionarske zlatnike u vrijednosti 77.000 dolara koje je ranije ove godine pronašao na obali rijeke Colorado, javlja Huffington post.- To mu znači sve na svijetu. Cijeli novi život je pred njim, sada ima mogućnost na napravi planove i ima pravu budućnost – rekla je Aleta Peacock, Yostova odvjetnica, nakon što je vijeće objavilo vijest.

Yost je u siječnju ove godine prao noge u rijeci u Bastrop parku kada je uočio torbu punu novčanica od 100 dolara i Kruggerand zlatnika (riječ je o kovanicama iz Južne Afrike koja svaka vrijedi više od 1000 dolara). Beskućnik je odnio mokre novčanice u banku gdje je zatražio da mu ih zamijene suhima. No, djelatnik banke je pomislio kako je sigurno riječ o nekakvom zločinu, nazvao policiju.

Tada su Yostu zaplijenili novac i zlatnike i pokrenuli višemjesečnu istragu, a Yost se od tada borio da vrati svoj pronalazak. I sada napokon, nakon dugog razdoblja nesigurnosti, beskućnik Yost će uskoro biti opet sa svojim novcem. Naime, policija je, uz pomoć FBI-a, ustvrdili da vrijedna torba nije povezana s kriminalom, a pravog vlasnika nisu uspjeli pronaći. Prisjećajući se svojih svakodnevnih problema, poput hranjenja iz kanti za smeće, Yost je za Fox News rekao da želi započeti novo poglavlje u svom životu, a prvo će si priuštiti – auto.

-Već toliko dugo hodam, auto je prva stvar koju želim – rekao je Yost. Nažalost, Yost nije bio prisutan na objavi odluke gradskog poglavarstva jer je bio u zatvoru zbog opijanja na javnom mjestu. Inače, Yost je već i ranije bio u zatvoru, i to zbog nezakonitog upada na teren. No, riječ je o tipičnom prekršaju za sve beskućnike.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.