Homofob odlučio biti gay na godinu dana

Samoprozvani homofob je cijelu godinu glumio da je homoseksualac, čak je i svojoj obitelji i prijateljima ‘priznao’ da je gay – sve kako bi promijenio svoja uvjerenja.’Htio sam vidjeti je li moj strah prema homoseksualcima opravdan’, kazao je.

Kurek kaže da ga je njegov vjerski odgoj učio tome da je homoseksualnost grijeh pa je odlučio pokrenuti eksperiment u siječnju 2009. godine, nakon što mu je njegova prijateljica u suzama priznala da je lezbijka. ‘Ona je sve priznala svojoj obitelji, a oni su je se odrekli. Cijeli je život to skrivala i samo nekoliko riječi joj je promijenilo život – ja sam gay’, piše Daily News.

Upravo ga je patnja njegove prijateljice natjerala da se zapita, da preispita ono čemu ga je učila njegova vjera i tako je odlučio započeti svoj eksperiment fiktivnog homoseksualca, a počeo je od toga da je svojoj cijeloj obitelji ‘priznao’ da je gay.
‘Moja obitelj me odmah podržala. Tretirali su me s ljubavlju i poštovanjem, a to sam i očekivao. Mislim da nisu odmah znali kako trebaju reagirati na to da imaju gay člana obitelji, ali tu je riječ o vjerskim preprekama’. Kako bi se što više uživo u svoju ulogu, odlučio je provoditi manje vremena u svojim vjerskim krugovima i počeo se družiti s LGBT zajednicom.

S njima je provodio vrijeme u kafićima, restoranima i knjižarama. O svom je iskustvu odlučio napisati i knjigu koja će biti objavljena u listopadu, a trenutno vodi kampanju u kojoj prikuplja novac za njezino objavljivanje. Kurek je kazao da će knjiga sadržavati pojedinosti o tome kako je doživio provedeno vrijeme s LGBT zajednicom, je li tko primijetio da je on zapravo heteroseksualac, što su na sve kazali njegovi roditelji te kako su reagirali kad im je priznao da on ipak nije homoseksualac i da je njegovo ‘priznanje’ bio samo eksperiment.

Priznaje da svoju priču ne smatra toliko autentičnom, budući da on nije gay te da ne postoji način da shvati kako je to doista biti gay. ‘Sama knjiga nije uopće o tome kako je biti homoseksualac, već o tome kako je oznaka ‘gay’ utjecala na moj društveni život i kako su različiti doživljaji utjecali na moju vjeru i uvjerenja’, kazao je.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.