5 tajni stvaranja najugodnije veze koju možete zamisliti

Jedna od velikih i divnih  tajni veza dešava se kad naletim na par koji stvarno uživa zajedno. Često sam se pitao kako im to uspjeva.

Kad bih naišao na takav par izgledalo je da postoje određene aktivnosti koje rade zajedno i donose im sreću i zadovoljstvo koju svi tražimo u vezi.  Oni imaju tajnu koju sam osobno htio otkriti.

Tako sam počeo sakupljati informacije o tome što rade oni klijenti i prijatelji koji imaju izvrsne odnose, te im veza ostaje dobra, puna ljubavi i zadovoljstva. Ovo sam otkrio.

Ako ste u vezi i želite da postane bolja od toga kakva je sad, preporučamo da se fokusirate na ove korake kroz slijedećih nekoliko mjeseci i vidjeti ćete rezultate. Ako vi ne promijenite nešto u načinu na koji pristupate vezi, kako će se ikad išta promijeniti?

Dajte priliku ovim koracima i jamčim vam da će se stvari promijeniti na bolje.

1. Suočite se sa izazovom da budete svoji u odnosu sa drugom osobom.

a. Vježbajte razvoj hrabrosti i vještine potrebne da budete svoji, ali istovremeno poradite na vezanju sa drugom osobom. To je najveći paradoks!

b. Uočite razliku između kompromitiranja svojih želja i kompromitiranja oblika koji zajedno izaberete za postizanje želja. Kad ovo shvatite sve će biti lakše.

c. Tko sam ja u vezi? Jedan način da ovo saznate je da preispitate što dobivate od svog partnera i uočite koliko to što dobivate utječe na vas.. Ljubav i briga ili frustracija i distanca? Sad provjerite  što vi dajete svom partneru svojim postupcima? Ljubav i brigu ili frustraciju i distancu? Ne možete imati obje reakcije, pa stoga promijenite vlastite postupke tako da se automatski prostor među vama promijeni?

2. Žene i muškarci su različiti.

a. Stvarno ?!?

b. Ali da li vi to stvarno prihvaćate sa ljubavlju i suosjećanjem? U tome je kvaka. Ako vas nervira činjenica da on ne misli, postupa, osjeća isto kao vi, možda ga pokušavate promijeniti da vam sliči. Sretno vam bilo pri tome.

c. Proslava razlika bit će bolji i učinkovitiji put. Evo pitanja: Što vam se dopada kod partnera? Prvo to uočite, i tada ćete početi cijeniti razliku između muškaraca i žena.

3. Sve što mislite o svojoj trenutnoj vezi nije točno.

a. Priča o vašem partneru je upravo to – priča. Vi ste je izmislili, ne on. Kako vam se sviđa vaša priča o partneru?

b. Da li je moguće “znati” drugu osobu, ispod vaše priče o njemu. Da! Ali možda ćete morati poraditi na zaboravljanju vaše priče i umjesto toga otkriti svoga partnera. Da li to možete učiniti? Naravno! Hoćete li to učiniti? Ah, to je pravo pitanje!

c. Koja je “istina” koje se držite vezano za vašeg partnera ili vezu koja vam smeta? Otkrijte je i riješite je se.

4. Vaša priča o odnosu formira vezu u vašem životu.

a. Koje vam se teme ponavljaju u vezama u vašem životu? Pronalaženje tih tema sačinjava vašu mudrost o odnosima.  Da li ste dovoljno hrabri da se sagledate i otkrijete što iznova stvarate?

b. Možete li promijeniti tu temu? Naravno. To je samo navika razmišljanja i osjećanja. Najlakše ćete ih se riješiti zamjenom za dražu naviku. Pa, što bi vam se više dopadalo u vezi? Sad se u skladu s tim promijenite.

c. Počnite pisati novu pogodniju priču o vezi u svom životu. Ovaj put pristupite svemu sa više ljubavi, pažnje i iskrenosti. Iskažite svoju privrženost. Inzistirajte na tome da budete vodite u suosjećanju u svojoj vezi.

5. Zaljubite se u svog partnera, radije nego da ostanete zaljubljeni u priču koje se držite o svom partneru.

a. Koja vaša očekivanja partner ne ispunjava?

b. Da li bi bili u stanju odreći se ih očekivanja, barem malo, da istražite tko je vaš partner u stvarnosti? (nemojte olako davati obećanja, to je jedan sasvim drugi izazov!)

c. Otvorite svoje srce partneru i samoj sebi. Ovo će zahtijevati veliki skok od vas, ako je vaša priča o partneru negativna. Ako volite sebe dovoljno da oboje budete spremni napraviti promjene u svom ponašanju, te inzistirate na temeljima vašeg odnosa punim ljubavi, to će vam donijeti mnogo zadovoljstva. Ali vi morate poduzeti prvi korak da saznate tko je zapravo vaš partner. Hoćete li poduzeti ovaj hrabar potez?

Da unaprijedite svoju vezu, poduzmite ove korake jedan po jedna kroz slijedećih nekoliko tjedana. Držeći se njih možete postati uspješan par koji ima sretnu vezu punu zadovoljstva.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.