Otac morao birati hoće li donirati bubreg bolesnoj kćeri ili sinu

Antonyu Levinu prvo se razboljela kći Jade, a godinu dana kasnije sin Keegan, bolest bubrega toliko je uznapredovala da su oboje trebali transplantaciju. Njegova kći Jade imala je tri godine kada joj je dijagnosticirana degenerativna bolest bubrega. Liječnici su prognozirali da ima 5 do 6 godina života, prije potpunog zatajenja bubrega. To je bio veliki šok za njegovu obitelji, no najgore je tek uslijedilo.

Godinu dana kasnije, njenom starijem bratu Keegan dijagnosticiran je isti genetski poremećaje koji je progresivan, te se kod svakog djeteta može drugačije razvijati.
Njegov najstariji sin Jesse, nije uopće imao taj poremećaj. Keeganu su se problemi pojavili tek nakon što je otkriveno da Jade ima problema. Genetski poremećaj bio je kombinacija gena Antonyja i njegove supruge, a najviše je pogodio njihovo treće dijete, kći Jade koja se prva razboljela.

Do kolovoza 2010. Jade je morala ići na dijalizu tri puta tjedno. Cjevčica joj je bila ugrađena na grudima, zbog koje nije mogla kupati se, plivati ili obavljati neku drugu fizičku aktivnost. ‘Uvijek smo znali da će doći dan kada će Jade trebati transplantaciju bubrega. Bio sam spreman na takav pothvat’, izjavio je Antony, čija supruga nije bila pogodan donor. ‘Ali preda mnom je bila teška odluka, jer moje dvoje djece je bolesno, a ja mogu samo jednom dati bubreg.’ Njegovoj kćeri Jade zdravstveno stanje se pogoršalo te je trebala na hitnu operaciju, Antony je morao proći 4-mjesečni program kako bi se njegov organizam prilagodio na život sa samo jednim bubregom.

Operacija je bila vrlo uspješna, Jadein organizam je prihvatio njegov bubreg koji je odmah počeo normalno raditi. Nakon tri mjeseca Jade se vratila u školu i neometano je mogla obavljati druge aktivnosti, iako je na lijekove osuđena čitav život. Ovaj sretni trenutak nažalost zasjenilo je pogoršanje zdravstvenog stanja Keegana, koji je na korak od dijalize. Morao je odustati od nogometa, jer mu napor stvara velike probleme.

‘Kako sam mogao izabrati između svoje djece? Bila je to teška odluka i Keegan će se sigurno zapitati kako sam mogao pomoći Jade, a ne njemu. Još uvijek se borim s osjećajem krivnje’, kaže Anthony. Keegan je trenutno na listi čekanja za transplantaciju bubrega, što ulijeva veliku nadu Antonyju i njegovoj obitelji u njegov oporavak.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.