Kajtaz podnio ostavku u NS BiH zbog Veleža

Savjetnik u Nogometnom savezu BiH i legendarni igrač Veleža, Sead Sejo Kajtaz, podnio je ostavku na poziciju koju obavlja u krovnoj kući bh. nogometa.

Kajtaz je razočaran javno izrečenim stavovima predsjednika NS BiH, Vice Zeljkovića, ali i odnosom Saveza prema njemu najdražem klubu.

Bivša “sedmica” Veleža smatra da je predsjednik NS BiH Vice Zeljković iznio cijeli niz stavova koji su imali za cilj da manipuliraju javnošću i unesu dodatnu smutnju, piše portal StarMo.

Osim toga, Kajtaz smatra da Zeljković nije iznio ni potpuni sadržaj njihovog međusobnog razgovora, što je samo otvorilo mogućnosti za daljnje manipulacije i podmetanja u javnosti.

Prema izvoru StarMo, Sead Kajtaz izričito tvrdi kako je FK Velež njegov jedini i prvi izbor, te da će učiniti sve da se Rođenima i rukovodstvu kluba osigura jednakopravan status, te da se mostarskom klubu ne namještaju igre, s ciljem urušavanja, ne samo ovog kluba, nego i kompletne nogometne scene u BiH.

U četvrtak se očekuje i zasjedanje Uprave FK Velež, s ciljem odgovora na drakonske kazne izrečene Veležu i Upravi, i prije okončanja završetka istrage i izvještaja sudačke organizacije.

FK Velež i predsjednik kluba drastično kažnjeni

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.