FK Velež i predsjednik kluba drastično kažnjeni

Disciplinsko i natjecateljsko povjerenstvo Nogometnog saveza BiH u srijedu su po hitnom postupku zasjedali, a jedina točka bili su događaji tijekom i nakon utakmice FK Velež  – FK Borac u utorak.

Prvo je na sjednici Natjecateljskog povjerenstva NS BiH u Sarajevu zbog prekida navedene utakmice u 82. minuti i utrčavanja domaćih navijača donesena odluka s kojom se ta utakmica registira službenim rezultatom 0:3 u korist FK Borac.

Nogometni savez Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuje napade koji su, za sada, neidentificirane osobe izvršila na službenim osobama u kojima je bio ugožen fizički integritet ljudi, te je potrebno hitno poduzimanje svih mjera kako se ovakvi incidenti više nikad ne bi ponovili, priopćeno je iz krovne kuće bh. nogometa.

Nešto kasnije zasjedalo je i Disciplinske povjerenstvo.

Povjerenstvo je razmatralo izvješća službenih lica s utakmice FK Velež-FK Borac i prijavu Odbora za natjecanje NS BiH, te je donijela sljedeće odluke:

 • FK Velež se kažnjava novčanom kaznom od 10.000 KM i oduzimanjem tri boda,
 • Suspendira se stadion FK Velež na šest utakmica,
 • Predsjednik FK Veleža, Šemsudin Hasić se kažnjava zabranom obavljanja funkcija u nogometu u trajanju od dvije godine.

Prekinuta utakmica Veleža i Borca, navijači domaćih utrčali u teren

Novi detalji: Suci su se samovoljno isključili iz kolone

Zeljković: Veležu slijede žestoke kazne

Hasić: Automobil je planuo jer ga sudac nije održavao

(www.jabuka.tv)

13 komentara

 • Kurac je to od kazne.Stimulirate s takvom kaznom klošarluk,divljastvo,huliganstvo a bome i moguce masovne događaje sa smrtnim ishodima.

 • Ne razumim zasto je kaznjen ovaj predsjednik suspenzijom, pa nije on prouzrokova upad navijača. Nisma fan Veleza al jasno je ka dan da je utakmica bila namještena

 • Ne razumim zasto je kaznjen ovaj predsjednik suspenzijom, pa nije on prouzrokova upad navijača. Nisma fan Veleza al jasno je ka dan da je utakmica bila namještena

 • Šta ćeš ti razumit kad si ograničen ko pepeljara.Kažnjen je jer bi napravio od VEleža najjaču ekipu u ligi.Smeta taj čovik savezu.Velež je jedini klub u bih koji ima ljude sa vezom koji mogu srediti nešto u Europi.Ko je sredio da izbace Aeka.Kad bi ti takav ograničen to znao.Velež kad bi bio prvak prošao bi najmanje 2 pretkola jer ima ljude sa vezom.

 • Ma sta je napravio prosječena ekipa a izjavit da je auto slabo održavano zo može samo baliski čoban đaba mu pare đaba sve trba i izbacit iz lige

 • Onaj papak.nikad nije sjeo u bolje auto a kenja kako nije odrzavano.On zna jeli ili nije p…. mu tito bravar mater.Seljacina poturčena.

 • Dobro i nije se prije ovakvo sto dogodilo,sami lopovluk svugdje,stima se na sve strane Borcu.
  Pokrali su i Široki u Banja luci

 • Velež nije prestrogo kažnjen. Ali, problem je što Borac nikako nije kažnjen za niz kretenizama u kojima je sudjelovao (osobito potkupljivao suce),

 • Gospodine Hasić Šemsudin, ne čudi me što se ovo dogodilo sudiji, kada ste vi predsjednik. Kako vas nije stid izjaviti da sudija nije održavao auto i zato je zapaljen. Ovo je strašno pročitati. Za suđenje ste dobili jednog od boljih sudaca u BiH kojeg ne može nitko potkupiti. Osobno poznajem gospodina Topalovića, duša od čovjeka i dragi kolega svih kolega u firmi gdje radi. Neka vas bude stid. Sa ovim vi podržavate sve huligane u BiH. Palite svom auto, sramota. Ne daj da je Hrvat ili Srbin zapalio auto, šta bi onda izjavili. Jadan klub koji vi vodite.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.