Hasić: Automobil je planuo jer ga sudac nije održavao

O nemilim scenama u Vrapčićima na ligaškom derbiju između Veleža i Borca iz Banje Luke govorio je predsjednik mostarskog kluba Šemsudin Hasić.

Utakmica je prekinuta u 82. minuti nakon ulaska navijača na teren pri vodstvu gostiju od 2:0, a nekoliko sati kasnije kod Jablanice je grupa huligana presrela automobil u kojem se vozio sudac Sabrija Topalović te ga zapalila.

Od početka prvenstva, svih deset utakmica, suđenje Veležu nije bilo na razini neutralnosti, već je uvijek bilo protiv našeg kluba. To mogu potvrditi svi neutralni stručnjaci iz te oblasti, kazao je Hasić.

Gnjev navijača se akumulirao iz utakmice u utakmicu, dodaje, te kaže kako se pokušavalo smiriti komunikacijom s navijačima, ali da je to vrlo teško, posebno kad vidite da “Velež stalno potkradaju zbog interesa saveza i drugih klubova”.

Novi detalji: Suci su se samovoljno isključili iz kolone

Zbog toga je negativna energija na stadionu jučer bila tako velika i ja sam osjetio da ne idemo u dobrom pravcu. Pokušao sam nešto uraditi da smirim situaciju preko sudaca i stručnog stožera, ali mi nije pošlo za rukom, izjavio je.

Kaže da ne zna kako će Nogometni savez BiH postupiti u vezi s ovom utakmicom, a zbog paljenja automobila suca Sabrije Topalovića izražava žaljenje.

Ja već imam prve indikacije da je sudac Topalović slabo održavao automobil i da je do požara došlo zbog zapaljenja sustava kočnica i da se požar prenio na kompletan auto. Mislim i da je njegovim upravljačkim mehanizmom upravljano s daljine tako da nije mogao kontrolirati svoj auto. Drago bi mi bilo da u buduće svi oni koji puno putuju povedu malo računa o ispravnosti upravljačkog i sustava kočenja, cinično je prokomentirao predsjednik Rođenih.

Hasić dalje preporučuje da se povede računa o održavanju automobila te da se bude u komunikaciji s dobrim majstorima jer, kako kaže, boji se da je gnjev narastao na toliku razinu da se njim ne može upravljati.

Kaže da on ostaje u Veležu te da neće biti nikakvih promjena u upravljačkoj strukturi.

Savez nek radi što hoće, mi nemamo nikakve mehanizme kao klub da pregovaramo s donositeljima odluka. Onaj tko ti konstatira neku nepravilnost, taj te i kažnjava. Nek nam donesu neku drakonsku kaznu, mi nemamo mehanizme da se obranimo, ali se stalno pitamo kakvi su to ljudi da im neke sile iznad njih isključe moral i da ih vodaju kako žele, zaključio je Hasić.

Zeljković: Veležu slijede žestoke kazne

(www.jabuka.tv)

14 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.