Potvrđena smjena Gordane Tadić

Drugostupanjska disciplinska komisija VSTV-a BiH donijela je odluku u postupku koji se vodi protiv Gordane Tadić, glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH.

Kako je priopćeno iz VSTV-a BiH, Komisija je potvrdila prvostupanjsku odluku kojom je Tadić razriješena dužnosti.

Međutim, riječ je o nepravomoćnoj odluci jer Tadić ima pravo žaliti se Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću koje mora dati konačnu riječ.

Podsjećanja radi, Prvostupanjska komisija razriješila je Tadić dužnosti glavnog tužiteljice 26. srpnja ove godine. Tada su rekli da je počinila disciplinski prekršaj nemar ili nepažnja u vršenju službene dužnosti i propuštanje iz neopravdanih razloga, da postupi u skladu s odlukama, naredbama ili zahtjevima vijeća.

Izriče se disciplinska mjera premještanje s mjesta glavne tužiteljice na mjesto tužiteljice Tužiteljstva BiH, navedeno je u odluci Prvostupanjske disciplinske komisije.

U tužbi koju je protiv Tadićeve podnio Ured disciplinskog tužitelja navedeno je da je zanemarivala obveze i naloge VSTV-a da se predmeti Tužiteljstva BiH raspoređuju u rad tužiteljstva putem sustava koji je automatiziran. Također, kako se navodi u tužbi, Tadić je propuštala da kao rukovoditeljica Tužiteljstva BiH, primjenom Zakona o zaštiti tajnih podataka, osigura pokretanje postupka osobnih sigurnosnih provjera osoblja Tužiteljstva BiH koje rukuje tajnim podacima, kao i naloga VSTV-a da sve pravosudne institucije u BiH provedu sve obaveze i mjere Zakona o zaštiti tajnih podataka.

Osmica priznao prisluškivanje medija?

(www.jabuka.tv)

10 komentara

 • Los, budimo realni. Imamo mi puno institucija u kojima su na čelu naši ljudi, ali mi njih ne zanimamo. Za njih narod ne postoji, samo osobni intetesi i dodvoravanje onima koji su ih postavili, s ciljem da ih ponovo postave.

 • Ima i svjetlih primjera boraca za hrvatsko.. Bare čolak, bake, tomo šaškur, boro zovko. Sve za hrvatski narod i interes😁

 • VSTV je pod uticajem SDA i Osmice donjelo ovakvu odluku. Tajno snimljeni razgovori u uredu Gordane Tadic i Osmice jasno govore sto i tko radi u ovoj drzavi, po cijem naredenju itd. Nije sporna suzpenzijs Tadicke ali je sporna ne suzpenzija presjednika Suda BiD Ranka Debevca koji je ucinio tezu povredu bar za deset puta od Tadicke. Za Osmicu da ne govorimo sto radi i za kakve mjere je on ili zatvor. Ali ocito onaj tko je podoban za SDA moze raditi sto hoce ali ima produ. Sam osmica je spomenuo dobre odnose sa presjednikpm Suda BiH Debevcem i presjednikpm VSTV Lagumdzijom. Pitanje je sljedece sto da je Gordana Tadic poslusala Osmicu i izuzela njegov predmet o krivotvorenoj diplomi od Campare Dubravka da li bi Tadicka bila smijenjena. Ovi nam salju ruznu sliku iz rada Pravosuda i jasno daji do znanja pod cijom je sapom pravosude u BiH…

 • Sa ovim su stvoreni svi preduvjeti da BiH pravosude moze poceti raditi po zamisli SDA, Bakira, Osmice, Dzafirovica itd. Znaci po serijatu kako oni to zele. Ovakvu odluku moglo se ocekivati znajuci da SDA stiti i kontrolise Sud BiH, dtiti presjednika tog suda, da ima uticaj na odluke VSTV. Najbolje je to opisao u tajno snimljenom razgovoru Mehmedagic,, odmica,,. Jasno je rekao sa kim je dobar, koga on stiti, koga slusa, da moze montirati puno toga itd. Odluka je bila ocekivana. Mozda bi Gordana i ostala da je makla optuznicu za Osmicu, raspiratore, da je dtala na stranu Sebijr i da nije dirala, caprkala u slucaj Memic gdje su ocito ipetljani SDA simpatizeri. Sve jasno tko dan…

 • Za anonimno 16:58, malo je blam da ne razlikujete tko i kao, znaci kaze se kao dan a ne tko dan…tezak je hrvatski, ne? Pogotvo u BiH

 • Vrijeme dolazi
  Vrijeme odluke
  Vrijeme je da svaki Hrvat u HercegBosni bude spreman obrazovno, zakonom i fizički
  Vrijeme je obraćenja i svi bi trebali pošteni biti prema djedovini

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.