Istraživanje: Muževi izazivaju deset puta više stresa od djece

Sigurno ste i same bezbroj puta pomislile da vam vaš suprug nekada dođe poput još jednog djeteta. Više-manje, sada su i znanstvenici došli do istog zaključka.

U istraživanju koje je proveo američki portal Today, 7000 mama odgovaralo je na pitanja o stresu. Rezultati su pokazali kako je većina žena ocijenila svoj stres ocjenom 8,5 od mogućih 10, a 46 posto žena izjavilo je kako im njihovi muški partneri priušte više stresa nego djeca.

Pomalo očekivano, žene su se najviše bunile na (ne)sudjelovanje u kućanskim poslovima. Njih 75 posto izjavilo je kako se osjećaju kao da se svi kućanski poslovi, ali često i roditeljski, tiču samo njih jer se u suprotnom neće obaviti. U prosjeku je jedna od pet mama rekla da joj suprug izaziva najveći stres upravo zato što ne pomaže dovoljno u svakodnevnom životu.

Druga stvar koja im smeta je ponašanje partnera. Naime, kako su mame istaknule, njihovi supruzi se često ponašaju gore od djece pa ih djeca doživljavaju kao prijatelje i izvor zabave, dok mamama preostaje ona nezavidna uloga koja obuhvaća strogoću i donošenje ne tako zabavnih odluka.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.