5 razloga zašto se ne pridržavate novogodišnjih odluka

Jeste li i ove godine donijeli iste novogodišnje odluke kao i prošle?

Ako je vaš odgovor potvrdan, velike su šanse da ih nećete ostvariti ni u 2019. godini (što i sami vjerojatno već znate), a ovo su neki od glavnih razloga za to:

1. To je nečija tuđa odluka, a ne vaša

Želite li zaista u novoj godini prestati piti kavu i početi se baviti jogom ili ste od drugih čuli tu ideju i pomislili kako je to dobra odluka i za vas? Ako nešto istinski ne želite, teško ćete to ostvariti, pa radije razmislite o nečemu što će vas zaista i ispuniti.

2. Tajming nije sve

Odluke je popularno donositi ponedjeljkom i prvi dan u novoj godini, no puno je bolje donijeti ih u trenutku kada se osjećate spremnima ispuniti ih. Zato slobodno preskočite 1. siječnja ili sljedeći ponedjeljak i donesite životne odluke bilo koji drugi dan u tjednu i godini, odnosno kada ih zaista odlučite ostvariti.

3. Sam pojam vas zastrašuje

Kome se od vas digne kosa na glavi kada netko spomene novogodišnje odluke? I nama. Taj pojam je s vremenom postao poprilično strašan, jer nas uvijek podsjeti na sve odluke koje prethodnih godina nismo ispunili. Zato ih je bolje i ne donositi.

4. Blagdani su

U vrijeme blagdana svi zanemarimo teretanu, ne pazimo na prehranu, izlazimo i trošimo više nego u ostatku godine… Dakle, otprilike kršimo sve novogodišnje odluke koje smo donijeli godinu prije i koje su iste kao i one koje će većina vas ponoviti ove godine.

5. Zadajete si prevelike ciljeve

Ne morate ove godine postići top formu svog života ili pretrčati maraton. Ako si postavite previsoke ciljeve, mogli biste jako brzo izgubiti motivaciju jer rezultati nikada ne dolaze preko noći, prenosi Index.hr.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.