Liječnica objasnila zašto bebama ne bi trebali bušiti uši

Liječnica Tania Elliot nedavno je putem Instagram profila podijelila zašto roditelji ne bi trebali bušiti uši djeci dok su još uvijek bebe.

Ova liječnica koja je ujedno i majka, često na svom Instagram profilu dijeli koristan sadržaj za svoje pratitelje. Tako je objasnila da bušenje ušiju u mladosti može biti jedan od najčešćih razloga zašto mnogi ljudi imaju alergiju na nikal.

Dok se dječji imunološki sustav razvija i koža se buši, tijelo stvara imunološki odgovor. Naredni put kad se izloži bilo čemu što sadrži nikal, može se dogoditi alergijska reakcija, rekla je.

Također, navela je da se nikal može pronaći i u mnogim namirnicama, a često ćete ga naći u nehrđajućem čeliku, srebru i zlatu koji imaju manje od 14 karata.

Osim bušenja ušiju, liječnica je navela da ne bi dopustila djeci ili bilo kome drugom da nose cipele u zatvorenom prostoru jer na taj način unose prljavštinu, viruse i bakterije. Upozorila je roditelje i da ne koriste Neosporin, popularnu antibiotsku kremu u SAD-u jer ona može dovesti do takozvanog kontaktnog dermatitisa, piše Klix.ba.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.