Enver Zornić isključen iz SDP-a BiH

Predsjedništvo SDP-a BiH je na sjednici održanoj u utorak u Gradačcu razmatralo je trenutnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini, a potvrđen je i stav stranke da, kako kažu, političke odluke nacionalističkih lidera od prije nekoliko mjeseci dolaze na naplatu građanima.

Na žalost, nije poznato do kada će trajati svojevrsni teror vladajućih nacionalnih stranaka nad građanima, pogotovo jer već godinu dana nemamo formiranu vlast na državnoj i federalnoj razini. Nepostojanje nikakvog dogovora je dokaz da politike isključivanja i nacionalnog natjecanja nemaju budućnost u multietničkoj državi poput Bosne i Hercegovine, te kompromis u tom okruženju nikako ne može biti postignut, navedeno je u priopćenju SDP-a BiH.

Još jednom je naglašeno da SDP ostaje pri konceptu bh. identiteta u kojem ima mjesta za sve njene građane.

Na sjednici je donesena odluka o isključenju Envera Zornića iz SDP-a, kao i svih onih koji su članovi SDP-a, a koji su pravomoćno osuđeni, te izražen stav da u SDP-u nema mjesta za bilo koga tko se presudom dovodi u vezu sa zločinom, kriminalom i naročito ratnim ubojstvima.

Članovi Predsjedništva su razmotrili i tekst Sporazuma o jačanju i proširenju BH bloka, koji će na razmatranje biti upućen Našoj stranci, kao i svim drugim političkim subjektima koji bi u budućnosti mogli djelovati u okviru ovog Bloka.

Na ovoj sjednici usvojena je odluka da SDP-u pristupe članovi Stranke udruženih nezavisnih demokrata iz Živinica.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.