Buhač s Aggelerom o kurikularnoj reformi i borbi protiv korupcije u HNŽ-u

Predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marija Buhač susrela se u utorak u Mostaru s voditeljem Misije OESS-a u BiH Brianom Aggelerom i voditeljem Ureda OESS-a u Mostaru Ioannisom Piliourisom.

Tom prigodom su razgovarali o potpori koju Misija OESS-a pruža županijama u FBiH u provedbi procesa kurikularne reforme i provedbi Akcijskoga plana za rješavanje problema Roma, kao i o temi osnivanja županijskoga Ureda za borbu protiv korupcije, izvijestila je Vlada HNŽ-a.

Usuglasili su se kako je kurikularna reforma jedan od najvažnijih procesa u obrazovnomu sustavu te kako će i Vlada HNŽ-a u predstojećem razdoblju razmotriti načine početka njezine provedbe, za što Misija OESS-a nudi snažnu potporu.

ŽZH prva u BiH krenula u reformu srednjeg strukovnog obrazovanja

Govoreći o Lokalnom akcijskom planu za rješavanje problema romske populacije, izrađenim u suradnji s Misijom OESS-a i predstavnicima lokalnih zajednica u kojima žive Romi, istaknuto je kako je HNŽ prva županija u FBiH koja je na cjelovit način i kroz jedan dokument pristupila rješavanju svih pitanja vezanih za Rome.

Iz OESS-a su pohvalili opredjeljenje Vlade HNŽ-a za žurnim ustrojavanjem Ureda za borbu protiv korupcije, što je u skladu s Vladinim smjernicama, jednako kao i s Programom rada Vlade za tekuću godinu. Čelni ljudi Misije OESS-a i po tomu su se pitanju stavili na raspolaganje u smislu savjetodavne i tehničke potpore koju su u mogućnosti pružiti, stoji u priopćenju.

Kada će ŽZH dobiti Ured za borbu protiv korupcije?

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.