Bradvica: Ministar me fizički napao, a MUP ŽZH je krivotvorio medicinsku dokumentaciju

Redakciji portala Jabuka.tv putem e-maila javio se Tihomir Bradvica, koji demantira priopćenje MUP-a ŽZH o fizičkom napadu na njega od strane ministra MUP-a ove županije Zdravka Borasa.

Pismo Tihomira Bradvice u nastavku prenosimo u cijelosti, bez intervencija u tekstu.

”Priopćenje MUP-a ŽZH od 18.12. 2015. godine u kojem se navodi da sam lažno prijavio fizički i verbalni napad od strane Zdravka Borasa na funkciji ministra MUP-a ŽZH je neistinito i predstavlja obranu laži.

Još jedanput ponavljam da je Zdravko Boras počinio fizički i verbalni napad, kako sam naveo u prijavi.

MUP je, u svom priopćenju, trebao navesti imena i prezimena ispitanih svjedoka i protiv njih ću podnijeti krivičnu prijavu Tužiteljstvu ŽZH zbog lažnog svjedočenja, sukladno članku 348. stavku 3. KZ F BiH u kojem stoji da je za lažno svjedočenje predviđena kazna zatvora od 6 mjeseci do 5 godina, članka 349.stavku 1. KZ F BiH sprječavanje dokazivanja s kaznom zatvora od 6 mjeseci do 5 godina zatvora, kao i ostalim nadležnim institucijama Federacije BiH, da neovisno ispitaju slučaj i utvrde činjenično stanje u što ću uključiti poligrafsko ispitivanje, od strane FUP-a i SIPA-e, svih osoba uključujući i mene.

Osim iskaza svjedoka, koji su lažni, jer su svi gledali što se događa i jasno čuli uvrede i vidjeli čin napada, MUP se upustio i u krivotvorenje medicinske dokumentacije sačinjene u Hitnoj službi Doma zdravlja Ljubuški i SKB Mostar.

U prilogu dostavljam skenirani isječak dokumentacije SKB Mostar u kojemu je vidljiva dijagnoza kontuzija.

Za MUP ZHŽ je očito potrebno imati vidljive ozljede da bi se potvrdio čin napada i nanijeta bol.

Ono što me posebno zbunjuje je činjenica da je MUP ŽZH već uspio završiti istragu i objaviti nalaze, a da ja, kao strana u postupku nisam dobio primjerak svog iskaza.

Sama medicinska dokumentacija jasno potvrđuje kako je došlo do fizičkog napada i čudi kako se MUP upustio u ovakvo iskrivljavanje činjenica, pored očitih manipulacija s iskazima svjedoka.

Priopćenje MUP-a nije nikakvo iznenađenje, a istina će biti utvrđena sljedećih dana od navedenih institucija, pa će javnost utvrditi vjerodostojnost iskaza strana u postupku, a posebno MUP-a ZHŽ”, stoji u e-mailu koji potpisuje Tihomir Bradvica. 

(www.jabuka.tv)


9 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.