Mostar: Studenti Fakulteta zdravstvenih studija pomogli centru Los Rosales

Udruga studenata Fakulteta zdravstvenih studija (HSSA) iz Mostara koja broji oko 60 članova, u ove predblagdanske dane darivanja i pomoći bližnjima u nevolji jučer je po drugi put uspješno završila humanitarnu akciju za štićenike Centra za djecu i omladinu s posebnim potrebama „Los Rosales“ iz Mostara.

Pored brojnih uspjeha u radu, Centar „Los Rosales“ koji trenutno okuplja 137 djece i mladih različitih uzrasta i tjelesnih i razvojnih poteškoća, suočava se s brojnim problemima, poglavito financijske naravi u osiguranju potrebne hrane, higijenskih potrepština, lijekova, ortopedskih pomagala, pribora za pisanje i crtanje, bilježnica i papira, ljepila, posteljine, pokrivača te prijevoza za štićenke. Nakon samo desetak dana trajanja ove akcije udruge HSSA, studenti skupa sa djelatnicima Zdravstvenog fakulteta Mostar uspjeli su sakupiti zavidnu svotu novca kao i ostalih potrebština.

Program je bio obogaćen kreativnim radom studenata udruge sa štićenicima, plesom te darivanjem poklona. Obostrano zadovoljstvo I radost zabilježeno je predavanjem zahvalnica koje su zapečatili dvogodišnju suradnju.

„Svakim danom nas je sve više i ono što me posebno veseli je sve veći broj studenata koji se žele socijalno angažirati“, rekao je predsjednik Andrej Galić

Ovom prilikom članovi udruge HSSA zahvaljuju se svim kolegicama i kolegama sudionicima ove humanitarne akcije kao i Gabrijeli Velić koja je zaslužna za realizaciju projekta. Udruga nastavlja intezivno s radom i novim projektima već nakon praznik, priopćeno je iz HSS-a.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.