Studenti u kampusu Sveučilišta zapalili svijeće za tragično stradale kolege

Potreseni informacijom o tragičnoj nesreći u kojoj je poginulo četvero mladih studenata, kolege, prijatelji i studenti su u subotu navečer zapalili svijeće, ispred amfiteatra Sokrat Filozofskog fakulteta u kampusu Sveučilišta u Mostaru, za tragično stradale studente iz Vinkovaca.

Vijest o tragičnoj pogibiji studenata zavila je u crno cijelo Sveučilište, a u povodu nesreće javnosti se obratila rektorica Sveučilišta u Mostaru Ljerka Ostojić:

“Duboko nas je pogodila tragična vijest o pogibiji naših studenata. Obiteljima poginulih u svoje osobno ime, i u ime Sveučilišta u Mostaru, izražavam najdublju sućut. Naše misli su sa obiteljima nastradalih. Ovo je težak i veliki gubitak za Sveučilište u Mostaru. Sveučilište u Mostaru će sačuvati vječnu uspomenu na naše studente”, stoji u priopćenju rektorice Ostojić.

Četvero hrvatskih državljana, dvije djevojke i dva mladića iz Vinkovaca i okolice, utopilo se nakon što je jutros oko 10 sati vozilo vinkovačkih prometnih oznaka palo u Neretvu sjeverno od Mostara, a samo jedan putnik se uspio spasiti i isplivati.

Automobil je iz Neretve izvučen u subotu navečer oko 19 sati nakon dvosatne akcije, u automobilu su se nalazila tijela troje studenata, dok četvrto još nije pronađeno te će se za njim početi tragati u nedjelju ujutro.

(www.jabuka.tv | Foto: Anamarija Jelonjić)