Tragedija kod Mostara: Četvero studenata poginulo slijetanjem u Neretvu

”Vozilo hrvatskih registarskih tablica sletjelo je u subotu ujutro oko 10 sati s magistralne ceste M-17 kod mosta Bijela između Mostara i Jablanice te završilo u rijeci Neretvi”, potvrdio je u izjavi za Fenu glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić.

Po njegovim riječima, u Neretvu je sletjelo vozilo marke ”Škoda Fabia”, vinkovačkih registarskih tablica, nakon što je prednjim dijelom udarilo u brdo.

Kako je Marić rekao policiju je o nesreći obavijestio građanin koji je vozilom naišao iz suprotnog smjera.

Kako Bljesak.info doznaje u ovoj prometnoj nesreći poginule su muške osobe V.B. (1991.) i D.R. (1995.), te dvije ženske osobe Š.A. (1993.) i T.V. (1995.). Jedini preživjeli u ovoj nesreći je S.B. (1994.) koji je smješten na odjel za neurokirurgiju SKB Mostar te je izvan životne opasnosti. Potvrđeno je da su svi sudionici ove prometne nesreće državljani Republike Hrvatske s mjestom prebivališta Vinkovci i okolica.

Doznaje se da je riječ o studentima Sveučilišta u Mostaru koji su krenuli u Hrvatsku, kući za blagdane.

Kako Bljesak.info doznaje s mjesta događaja automobil još nije izvučen iz rijeke.

Na mjestu događaja su spasilačke ekipe s timom ronilaca koji tragaju za utopljenicima. U međuvremenu je stigla i dizalica koja će pokušati izvući vozilo koje se nalazi na dubini od 10 do 15 metara ispod površine rijeke.

”Duboko nas je pogodila tragična vijest o pogibiji naših studenata. Obiteljima poginulih u svoje osobno ime, i u ime Sveučilišta u Mostaru, izražavam najdublju sućut. Naše misli su sa obiteljima nastradalih. Ovo je težak i veliki gubitak za Sveučilište u Mostaru. Sveučilište u Mostaru će sačuvati vječnu uspomenu na naše studente”, izjavila je rektorica Sveučilišta u Mostaru Ljerka Ostojić.

(www.jabuka.tv)