Lažno prijavio da ga je fizički napao ministar unutarnjih poslova ŽZH

Sektor kriminalističke policije MUP-a rasvijetlio je kazneno djelo Lažno prijavljivanje iz čl. 347. st. 4. KZ-a FBiH, a za izvršenje navedenog kaznenog djela osumnjičen je T. B. (51) iz Ljubuškog.

Naime, u ponedjeljak 7. prosinca oko 17:50 sati T. B. (51) je telefonski prijavio da ga je, u hodniku ispred Gradske vijećnice u Ljubuškom, prvo verbalno, a potom i fizički napao ministar unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke Zdravko Boras.

T. B. (51) je odbio u ponedjeljak dati Izjavu o navodnom napadu, s obrazloženjem da osjeća zdravstvene tegobe kao posljedicu navodnog udarca, te je u skladu s tim zatražio pregled u Domu zdravlja Ljubuški, odakle je upućen na pretrage u SKB Mostar.

U utorak 8. prosinca T. B. (51) je dao Izjavu u svojstvu svjedoka u kojoj je ponovio navode iz telefonske prijave – izjavio je da mu je prethodne večeri, u hodniku ispred Gradske vijećnice u Ljubuškom, ministar Boras zaprijetio riječima ”Ukopat ću te” i da ga je potom šakom udario u trbuh, te je naveo da je opisanom događaju svjedočio veći broj građana, pri čemu je poimence naveo četiri građanina.

Postupajući po prijavi policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a pozvali su u službene prostorije MUP-a četvorici građana za koje je T. B. (51) naveo da su svjedoci navodnog napada, te su od njih uzeli Izjave, a također su uzeli Izjave od još četvorice građana, za koje se naknadno saznalo da su se u navedeno vrijeme nalazili u hodniku Gradske vijećnice u Ljubuškom, a uzeta je izjava i od ministra Borasa.

Svih osam svjedoka u svojim su Izjavama naveli da su se u vrijeme navodnog verbalnog i fizičkog napada nalazili u hodniku Gradske vijećnice, ali nitko nije vidio navodni fizički napad ministra Borasa na T. B, niti je čuo da je ministar Boras istome prijetio.

Također, izvršen je uvid u medicinsku dokumentaciju Doma zdravlja Ljubuški i SKB Mostar, te su u svojstvu svjedoka saslušani liječnik Doma zdravlja Ljubuški i liječnica SKB Mostar koji su izvršili klinički pregled T. B., a temeljem iskaza liječnika i uvida u medicinsku dokumentaciju utvrđeno je da na T. B. nema vidljivih ozljeda ili znakova traume.

Temeljem svega navedenoga utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je T. B. (51) prijavio da je počinjeno kazneno djelo propisano zakonom u Federaciji, iako je znao da to djelo nije počinjeno, odnosno uvrđeno je postojanje osnova sumnje da je T. B. (51) počinio kazneno djelo Lažno prijavljivanje iz čl. 347. st. 4. KZ-a FBiH

Uprava policije MUP-a ŽZH podnijet će Županijskom tužiteljstvu Izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv T. B. (51) zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Lažno prijavljivanje iz čl. 347. st. 4. KZ-a FBiH

Inače, za navedeno kazneno djelo zapriječena je novčana kazna ili kazna zatvora do šest mjeseci, priopćeno je iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

(www.jabuka.tv)

16 komentara

 • Dali neko smi rec ako je sto vidio ??
  Jadan onaj ko sto neugodno dozivi ,sve se moze vidjet i nijem ostat cut i gluh bit ,ali zaklela se zemlja Raju .

 • Skoro svi portali objavljuju , da je lazno prijavljivanje,a kad se ovo desilo niko nije objavio incident. Sve picke ja bi se ubio. Da nesmim pisat sto hocu.

 • Narode, vidite dokle je došla ta policijska diktatura i strahovlada. Oni će te napadati, a ti ne smiješ ni prijaviti napad. Tako je i na sudu u Širokom Brijegu. Županija ti nanese materijalnu i nematerijalnu štetu, a Sud napiše da je Županija u nedostatuku pasivne legitimacije. Znači, Županiju ne možeš ni tužiti. Koja banda, koji zločinački sustav!

 • Sve se moze dogadat ,dok okrecemo glavu od tude nevolje , ali kad sami dozivimo onda ce se svak sjetit da nije nista za nekoga ucinio.
  Progovori savjesti ljudska pa ce neko drugi put promislit zlo ucinit.
  Kroz povjest sutili ,uvjek bili krivi ,zasto ,treba govorit ali istinu !!!

 • Zanimljivo nisam ni znao za ovaj slučaj,ali sad kad je ministar nedužan znam….hahahahahhaa
  Kakva civilizacijska sramota!
  Sretan Božić ministre…

 • Tako vam je kad vlast obnasaju neskolovani ljudi,sa kupljenim diplomama,da bar imaju obraza pa ajde de,ĐON,pa po cjelokupnom drustvenom statusu se da zakljuciti da kod nas vlada kretenizam

 • Nije kadija ministar ,sve ovisi iz kojeg je sela ako ispovidi i pokaje se ,Bozic ide nemi lagat onda cemo znat istinu za pokoru placu mjesecnu siromasima i navistit.

 • Ma ovo nema majka zemlja.Blago narodu kad imaju ovakve drmatelje u Opcini.Gore nego ISIL.Brzo ce nas pocet bit.Tugo moja.

Komentiraj: