Počinje izgradnja drugog rotora na zapadnom ulazu u Široki Brijeg

Na inicijativu gradonačelnika Širokog Brijega Mire Kraljevića, a na temu izgradnje kružnog toka na zapadnom ulazu u grad, održan je sastanak predstavnika Grada Širokog Brijega, JU ‘Coming’, Elektroprivrede HZHB d. d., izvođača radova tvrtke ‘HP Investing’ d. o. o. Mostar, investitora JP Ceste FBiH i tvrtke ‘Interprojekta’ d. o. o. Mostar koja će vršiti nadzor radova.

”Izvođaču radova stavio sam na raspolaganje svoje službe i JU ‘Coming’ da bi izgradnja kružnog toka na ovoj veoma frekventnoj prometnici tekla sa što manje zastoja. Iz tog razlog sam i inicirao ovaj sastanak, te se nadam da će radovi biti završeni u predviđenom roku”, rekao je gradonačelnik Kraljević po završetku sastanka i obilasku mjesta gdje će biti izgrađen novi kružni tok.

Radovi na izgradnji kružnog toka započet će u ovom tjednu, a završetak radova je predviđen do 1. studenoga 2015. godine.

Prije par mjeseci završen je prvi rotor udaljen svega 50-ak metara od lokacije novog.

(www.jabuka.tv)

54 komentara

 • MOLIM VAS uradite put pored eka,.nek bude jednosmjerna al nek je probiju do zgrada za invalide, da ima smisla taj kruzni tok , tj da bude jos jedna cesta da se ukljucuje na njega, inace ce ondje ostat isto ko u mostarskoj panjevini, nikad se nece to rjesit., rjesite to, nek lici na nesto

    • Izgleda da si ti Anonimno dežurni komentator. Komentiraš samo da bi bio prisutan. Da imalo pratiš događanja i Š. Brijegu danas si lijepo mogao pročitati izjavu g. gradonačelnika da će se u dogledno vrijeme graditi stepenice za prijelaz pješaka sa Puringaja preko rotora.

 • Može li se bolje postavit ona kamena-granitna kocka u rotoru jer je sva poskočila.Biće problem ako se neko pobije ondje biće mrtvi glava.A ova ideja da se kod Eka sad probije cesta prema zgradi za invalide gore kod fra Joze i vrtića je odlična.To ne napravit sada bi bilo užasna glupost.

 • Pazi njega ” svoje sluzbe”. Znas li jadan ne bio da je to nase a ne tvoje i da nista nije vjecno pa ni ti. Daj sansu mladim ljudima inace ce poupusut HDZ, a i ti zajedno s njim.

 • Ok je onaj novi kružni tok, SAMO POVEZITE TROTOAR OD NJEG DO POLICIJE I SUDA, OSTALA JE PRAZNINA IZMEĐU DVA MOSTA…obratite pažnju dok se vozite,sramota je ono onako ostaviti…radi se oko metar i pol trotoara s obe starane, da se sve poveže,od kružnog do policije i suda.Još će onde sada biti i novi kolodvor,pa će biti onuda i više pješaka. A što se tice ceste u ulici kraj eka, da se probije do zgrada na puringaju, da se poveze s ovim kružnim tokom, trebalo bi i to. To bi isto bilo extra.

  • Kružni tok finansiraju ceste FBiH. Tu ulicu ili kako je vi nazivate cestu treba da finansira grad Š. Brijeg. Pametnom dosta.

 • A kad se pola stvari površno radi.. od nove škole na pecari do ulaza u grad na početku zaobilaznice (od mostara), postavljen trotoar skoro do culine, jako dobra stvar, ali asfalt na toj dionici je katastrofa.. ono treba totalno skinuti cijelom tom dužinom i navuc novi.

 • Znači ovaj ološ sa slike upravlja sa našim gradom i našim sudbinama.. Neka rade što hoće, neće dokle hoće.. Tek sada vidim koliko su braća Buntići bili ljudi za ovu bagru.. Ako ništa, Trpo je umro na vracama za motikom, dok će ovaj umrit uz janjetinu..

 • Kolko stručnjaka komentira svi sve znaju a nitko ništa ne radi sramota potpora gradonačelniku jer grad počinje sličiti na nešto i jedna stvar po jedna nemože sve preko noći

 • Još samo da organiziramo tečaj vožnje po tim kružnim tokovima jer je tužno kako nitko ne poštuje osnovne prometne propise. U kružni tok se “uskače” kako kome padne na pamet, ne daju se žmigavci… Nismo mi za kružnog toka…

   • nije istina, kada izlaziš iz kružnog toka trebaš dati žmgavac da onaj tko čeka za ući može “uskočiti” … isto tako, ne možeš “uskočiti” nekome dok vozi u kružnom toku pa taj netko treba kočiti da te ne udari u guzicu…

  • Izgleda Ana da si ti vozački ispit polagala pred pok. Ljubom Soptom, pa ti moram dati dodatnu informaciju. Kako je sad signalizacija postavljena na rotoru, u kružni tok se uključuješ obavezno desno, kao i u svakom kružnom toku, propuštajući vozila koja su već u krugu. Žmigavac se daje kad se isključuješ iz kružnog toka, da bi se vozila koja se uključuju u kružni tok istovremeno mogla uključiti ne čekajući tebe jer se ti isključuješ.

    • Sve si točno napisala. antilijan je primjer našeg čovjeka, ne pročita uopće nego odmah daje komentar umišljen da je bolji, pametniji, jači, sposobniji… sve dok ne izađe malo iz svog sela ili gradića. antilijan, nemoj se uvrijediti, vidim znaš starijih ljudi, vjerovatno si i ti u godinama pa si počeo pametovat, al samo sam dao iskreni komentar.

 • a kad će rotor na pecari kod škole? ono ste prvo trebali riješiti… kasno je kada se nešto dogodi nekome od djece… a cesta do famozne poslovne zone na pecari, ruglo grada, najgora dionica daleko.. mislim da je i u Britvici bolji asfalt od onog dolje… a nekakve poslovnjake dovodimo i dičimo se gospodarstvom…

 • Potpuno se slažem sa predposljednjim komentarom(….).Potpuno točno.Pa, zar jedan grad ne može postaviti rasvjetu do Sjemenarne i presvući GLUPO upropašteni asvalt niz Gedžinu stranu i postaviti novi sloj asvalta prema Mepasu.Jadan ste vi i kukav grad.Slikate se oko tih rotora kitite se tuđim perjem.To plaća neko sasvim sedmi,jeli tako.

 • Mene zanima šta se dešava sa cestom Široki,Posušje…vele bit ce treca traka…pogledajte šta su uradili….malo proceprkali i ostavili.Pa jel moguce da nas sve smatraju glupima.

 • Dosadni ste s ovim žmigavcima na rotorima i sl. , pa gdje se to još u Hercegovini daje, Široki Brijeg,Mostar,Posušje,Čapljina,Čitluk,Ljubuški, ali zato kad se pređe peko granice u Hrv uredno se daju.

 • COMING ZATO JE ONOLIKA NJEGOVA VILA A O STANOVIMA NEBIH SADA SVE SE PREKO NJEGA RADI OČITO JAKO PODOBAN PREOKRENUTI TIJEK POTOKA TO MOGU SAMO PODOBNI I MOĆNI

 • Hoće nam se zamantati od rotora blizanaca.Kad se može potok izmjestiti možda bi bilo jeftinije izmjestiti jedan trak za Mostar i tako izbjeći i rotor i vrtoglavice.

 • Tako biva kad odlucuje vlast bez pameti i bez struke, 2 kruzna toka u razmaku 20m, umjesto da su napravili samo 1 i pokrili komunikaciju prema gradu i prema brijegu.

 • Šta kaže struka? Ovi kružni u 20 metara će biti dobro za polaganje za pilota da mu se ispita fizička i psihička izdržljivost.
  Je da su ovaj postojeći kružni napravili naviše prema Trnu sve se moglo pokriti,ali struka je zadnja i neka je. Ovo je jedinstven slučaj u svijetu.

 • Da… 2 kružna tako blizu – smiješno…
  Nego šta je sa biciklističkom stazom pokraj pješačke -načelnik je rekao da je ona planirana gdje to bude moguće, očito je nemoguće dok nije ni u jednom od ovih novih planova. Ee, daleko smo mi od zapada a furamo se na nešto!

 • Kad će gumeni kružni tok na Lisama kod škole .Kod nas je potrebniji nego u Klancu .Gdje je lavanda iščupana u Klancu ?Mogla se posadit oko škole u Klancu .Al ….Klanac goool

Komentiraj: