Ivo Sanader ostaje u zatvoru!

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odlučilo je da Ivo Sanader ostaje u istražnom zatvoru.

Sud je odbio zahtjev obrane da se Sanaderu ukine istražni zatvor. Sud smatra da nisu istekli maksimalni rokovi. To znači da do daljnjeg ostaje u pritvoru, javlja Večernji list.

Branitelji Ive Sanadera, Jadranka Sloković i Čedo Prodanović, tražili su da se Sanadera pusti na slobodu uz obrazloženje da u pritvoru ne može biti najdulje tri godine i devet mjeseci. Smatrali su da bi se Sanaderu u maksimalni pritvor trebalo računati sve vrijeme koje je proveo iza rešetaka – počevši od ekstradicijskog pritvora u Austriji, preko istražnog zatvora za Fimi mediju, obligatornog istražnog zatvora koji mu je određen nakon što je nepravomoćno osuđen za afere Hypo i Ina-MOL te izdržavanje kazne nakon pravomoćnosti te presude.

Žalba Tužiteljstva ne odgađa primjenu rješenja

Puštanje iz pritvora odvjetnici su zatražili nakon što je Ustavni sud Sanaderu ukinuo presude u slučajevima Hypo i Ina-MOL, za što će mu se ponovno suditi.

– Ako bi zahtjev obrane bio prihvaćen, Sanader bi bez odgode bio pušten na slobodu. Žalba Tužiteljstva ne odgađa primjenu rješenja – izjavio je ranije za HRT glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

Komentiraj: