Ovako će izgledati kružni tok od 350.000 KM u Širokom Brijegu

U četvrtak su počeli pripremni radovi za izgradnju kružnog toka na raskrižju magistralne ceste M6.1 i lokalne ceste na zapadnom ulazu/izlazu u mjestu Klanac u Širokom Brijegu.

Kako smo u četvrtak izvijestili, projekt će koštati nešto manje od 350.000 maraka, a u potpunosti ga financiraju JP Ceste Federacije BiH dok radove izvode Putovi Grude.

Kružni tok će se graditi u dvije faze, a za svaku fazu predviđeni rok izgradnje je 60 dana od dana početka radova. Ukoliko radove spriječe vremenske neprilike, imovinsko-pravni odnosi ili pak druge neočekivane okolnosti, ti dani se neće računati kao radni te bi se radovi nastavili nakon rješavanja tih situacija, ukoliko bi došlo do njih.

Što se tiče drugog kružnog toka koji bi trebao biti u neposrednoj blizini ovoga, projekt je tek u izradi te se njegova izgradnja očekuje tek sljedeće godine.

”U prvoj fazi će se sve odraditi sve do asfalta i prometne signalizacije, točnije zemljani radovi, betonski radovi, rasvjeta, oborinska voda i nogostupi. U već spomenutoj drugoj fazi, ići se drugi novi sloj asfalta, prometna signalizacija u koju spadaju prometni znaci te signalizacija na samom asfaltu,” izjavio je za portal Jabuka.tv rukovoditelj gradilišta Putova Grude Davor Lasić.

U petak je napravljena privremena pristupna cesta koju će vozači koristiti za ulaz i izlaz iz samoga grada za vrijeme trajanja radova kako bi se izbjegle nepotrebne gužve, a promet magistralnom cestom trebao bi se odvijati bez većih zastoja.

Također, s obje strane magistralne ceste izgradit će se novi nogostupi, postavit će se nova modernija rasvjeta, a samo središte kružnog toka bit će obogaćeno cvijećem te će tako zapadni ulaz u Široki Brijeg poprimiti potpuno novi i bolji izgled.

Samo dan nakon početka radova, mnogi su se požalili da je cijena od 350.000 maraka prevelika za jedan kružni tok, no kada se u obzir uzmu svi radovi koji su uključeni u dvjema fazama, novi asfalt, rasvjeta, oborinske vode, nogostupi, pristupna cesta i put za učenike do kolodvora iz pješačke staze u Klancu te hortikultura, novac koji će uložiti Ceste Federacije BiH u priliku odgovara obujmu ovih radova.

Zamoljeni su svi vozači da automobile ne parkiraju uz makadamsko proširenje na magistralnoj cesti na kojem su proteklih godina mnogi ostavljali automobile koje prodaju te su isto proširenje koristili brojni prodavači drva, ugljena i ostaloga. Također, zamoljeni su svi vozači za strpljenje prilikom radova.

(www.jabuka.tv | Foto: Domagoj Ledić)15 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.