Široki Brijeg: Počela izgradnja kružnog toka u Klancu vrijednog 350.000 KM

Prije nepunih godinu dana u tadašnjoj općinskoj vijećnici Širokog Brijega predstavljen je projekt izgradnje kružnog toka na lokalitetu Vrace, točnije u naselju Klanac na magistralnoj cesti M6.1. Osim ovog, gradit će se još jedan kružni tok udaljen pedesetak metara od ovoga.

Općepoznata je činjenica da jedini semafori u Širokom Brijegu, upravo ovi u Klancu na zapadnom ulazu u grad, ne rade već skoro dvije godine. Kako je portal Jabuka.tv tijekom prošle godine o tome pisao, tadašnja Općina Široki Brijeg nije produžila ugovor s tvrtkom koja je održavala semafore upravo zbog toga što se čekala izgradnja kružnih tokova u Klancu.

Naravno, odluka je sasvim logična jer nepotrebno bi bilo produžiti ugovor na godinu ili dvije, pa poništiti semafore gradnjom kružnog toka. No, kako smo navikli u ovoj državi da se svi projekti ka završetku kreću brzinom puža, tko je kriv- u to nećemo ulaziti, ovo je čak i brzo rješeno.

Važno je istaknuti i da su mnogi kritizirali gradske vlasti zbog ovog problema, no Grad Široki Brijeg nije ništa kriv jer su za magistralne ceste zadužene samo i isključio JP Ceste Federacije BiH. Nije da ih branimo, ali tako stvari stoje.

Za vrijeme ‘mrtve regulacije’ u Klancu najviše su ispaštali vozači, događale su se brojne prometne nesreće, a neke je zabilježila i Jabuka.tv, a uključiti se iz smjera grada prema Mostaru na magistralnu cestu je bilo ravno čudu te je upravo taj izlaz bio najkritičniji.

Široki Brijeg će tako uskoro postati vjerojatni jedini službeni grad u Bosni i Hercegovini bez ijednog semafora, dok će promet u Klancu vjerojatno teći mnogo brže i lakše te nadamo se bez prometnih nesreća. Zapad je davno uvidio funkcionalnost kružnih tokova, a valjda ćemo i mi preživjeti bez semafora.

Kolege s ABCportala danas su na terenu zatekle gradonačelnika Širokog Brijega i predsjednika GV Široki Brijeg Vinka Topića i njihove suradnike koji su posjetili mjesto izgradnje jednog od dva kružna toka.

Šef gradskog odjela za obnovu i razvoj, Boro Đolo, potvrdio je za ABCportal.info da je projekt vrijedan 350.000 maraka te ga u potpunosti financiraju JP Ceste Federacije BiH u čijoj nadležnosti su magistralni putevi u ovom entitetu.

Kako je najavljeno, kružni tok bi svjetlo dana trebao ugledati za dva mjeseca, a radove izvode Putevi Grude.

(www.jabuka.tv)


32 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.