Židovska općina Mostar ponudila se platiti troškove štete na Sabornoj crkvi

Predsjednik Židovske općine Mostar Amir Gross Kabiri najoštrije je osudio nedavni necivilizacijski i vandalski čin devastiranja Saborne crkve Svete Trojice u Mostaru.

U pismu parohu Dušku Kojiću naveo je da ga žalosti činjenica da postoje pojedinci koji su spremni na ovakav način oskrnaviti jedan od najljepših simbola grada Mostara te time pokušati narušiti multietnički život u Mostaru.

Saborna Crkva treba ponovno postati mjesto molitve i okupljanja građana grada Mostara pravoslavne vjeroispovijesti te ostati prepoznatljiv simbol ovog grada kao i čitave Bosne i Hercegovine. Unatoč tome, smatramo kako ovo ne treba biti prepreka na Vašem plemenitom putu kojim njegujete zajedništvo, humanost i toleranciju.

Kao predsjednik Židovske općine Mostar iskazujem spremnost financijski podržati otklanjanje posljedica ovog nehumanog čina s iskrenom željom da Crkva ponovno zablista u svom najljepšem izdanju te da se ovakav nemili događaj više nikada ne ponovi, istaknuo je Kabiri, priopćeno je.

Mostar: Zbog pljačke Saborna crkva utonula u mrak, ne rade ni zvona

(www.jabuka.tv)

11 komentara

  • Ovo nedjelosigurno su napravili skakaći. Možda isti oni koji su 1992. srušili Sabornu crkvu. O njima je ne govori i ne piše u lojavim medijima. Oni pišu samo o vavodnom UZP.

  • Jedini veci multietnicki grad u BiH bez maltretiranja, diskriminacija, pretnji, ponizavanja prema covjeku druge nacijonalnosti od strane Hrvata. Neka se Jovo i Uzeir ugledaju u Antu.

  • Ti Kanir si upravu Ali nek se utvrdi ko razara i da se kazni izvrsitelj jer se ni za vise puta skrnavljenje partizanskog groblja Nije jos pronasao izvrsitelj. Ta vrsta od covjeka (lopov, kriminalac ) praviti Opet problem dok se ne pronadje i otkrije. Kome je u interesu da se ne stavljaju kamera na takvim vaznim bogomoljama i grobljima koji su ujedno monumentalni spomenici grada Mostara.

  • Mamicu tebi i partizanskim zločincima. Izvadi kosti sa tzv groblja pa ih odnesi na analizu. Ono će svakako biti poravnato a oteto zemljište vraćeno vlasncima

    • Seljak Svaka cas na komentaru. A ovi gore Nek malo se prosvijete kod pravednog Pape Franje koji gleda sve ljude i tvorevine istim ocima. Svjetski pravedan i cijenjen covjek bez mrznje i prema kojoj naciji i tvorevini.

  • Mnogi su Kazu davali ogromne donacije pa Gdje su te pare utrosene ako je istina da su davali i Kome su davali? Ima Li spisak Davaoca za opravku Saborne crkve? Toliko se nabrajabdavaoca a toliko godina da se nisu zavrsili radovi. Sta bi sa obecanjima i slikama bagera o pocetku izgradnje bazena povodom uspjeha mlade srpkinje , talentovane plivace Lane Pudar ponosa Mostara i BiH. Ili je to bilo zamagljivanje istine. Sta bi Rekli o tim lazima i obecanjima vlastodrsci . Bager se vidijo poslje pobjede i onda poslje ga nigdje. Puni lazi i obecanjima. Gdje su pare . Izgleda obecanje lufom radovanje.

  • Moje je misljenje da se u svetinje nebi smilo dirat , bilo dasu crkve , dzamije , groblja itd. Treba se imat uzajamni respekt i koje daje to uradio , dokazo je da nema ni respekta ni karakterera.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.