Zbog ujeda mačke lutalice naplatili 2.800 eura od općine – Jabuka.tv

Zbog ujeda mačke lutalice naplatili 2.800 eura od općine

Sudovi i tijela općine Nikšić u Crnoj Gori samo u posljednje dvije godine evidentirali su ukupno pet postupaka zbog ujeda mačaka, a što je proračun općine Nikšić koštalo 2.816 eura.

Dva predmeta su pravosnažno okončana i plaćena, dok je u jednom zaključeno sudsko poravnanje, pokazalo je istraživanje portala Mladi Nikšića.

Pravosnažnom presudom suca Osnovnog suda u Nikšiću Save Mušikića, koja je donesena 4. studenoga 2019. godine, majka i njen maloljetni sin su zbog ujeda mačke lutalice dobili od Općine Nikšić i Javnog komunalnog poduzeća ukupno 2.270 eura s uračunatim sudskim troškovima.

Sud je težinu povreda na strani tužitelja i posljedice istih ustanovio iz nalaza i mišljenja vještaka medicinske struke, kirurga V. S. i neuropsihijatra N.Z.

Na pitanje na koji način se utvrđuje da je osobu ujela mačka lutalica, a ne vlasnička dobili su odgovor da navedeno nije u nadležnosti liječnika specijalista Opće bolnice, već drugih nadležnih institucija.

U slučaju kada je mačka lutalica napala majku i maloljetnog sina, tuženi Općina Nikšić i Javno komunalno poduzeće tvrdili su da se radi o nerealnoj situaciji.

Drugotuženi smatra da nije životno realno da mačka napadne tužitelja i da ga ugrize u predjelu desne potkoljenice, i to kada se kretao sa majkom i susjedom, a vjerojatno je bio obučen u zimsku garderobu, jer se događaj navodno odigrao 2. studenoga 2018. godine, piše, između ostalog, u presudi Mušikića koji je ipak odlučio vjerovati iskazima svjedoka i izvještaju lječnika, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

Po evidenciji sudova, po jedan napad mačke dogodio se još samo u Pljevljima i Bijelom Polju, u kojem je tužbeni zahtjev za isplatu naknade štete tamošnji sud odbio.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.