Zabranjeno ljubljenje lopte, razmjenjivanje dresova i pljuvanje po terenu

Zbog pandemije koronavirusa nogometašima u Južnoj Americi bit će zabranjeno ljubiti loptu, razmjenjivati dresove, ali i pljuvati i ispuhivati nos na terenu.

Južnoamerička nogometna federacija (CONMEBOL) izdala je niz posebnih mjera u jeku pandemije koronavirusa, kako bi se zaštitilo zdravlje svih sudionika kada se najveća južnoamerička natjecanja Copa Libertadores i Copa Sudamericana nastave.

Još uvijek nije poznato kada će krenuti nogometna natjecanja, nagađa se kako to neće biti prije rujna, jer se južnoameričke zemlje bore protiv pandemije. Natjecanja u Copa Libertadores i Copa Sudamericana prekinuta su u ožujku.

CONMEBOL je odobrila izmjene svojih propisa kako bi se prilagodila pandemiji, a dodan je zahtjev za testiranje igrača i ostalih sudionika utakmica. Napravit će se medicinski registar, kako bi se pratili rezultati testova, a onima koji odbiju testiranje neće biti dozvoljen nastup. Klubovi koji neće sudjelovati bit će kažnjeni, javlja Hina.

Među dodacima u propisima je i to da se igračima i sucima zabranjuje ljubljenje lopte prije, za vrijeme i nakon utakmice. Strogo je zabranjeno pljuvanje na terenu, a sudionici utakmice ne smiju ispuhivati nos na terenu.

Prije svake utakmice igračima i sucima će se mjeriti temperatura, a svi na klupi će morati nositi zaštitne maske.

Također, igračima će biti zabranjena razmjena dresova ili bilo kojeg drugog dijela opreme sa suigračima i suparnicima, ali i darovanje opreme navijačima. Zabranjuje se i razmjena klupskih zastavica, što rade kapetani prije svake utakmice.

Konferencije za novinare i uzimanje izjava u mix zonama moći se obaviti samo ako svi sudionici imaju maske.

CONMEBOL je odobrila pet izmjena igrača na svakoj utakmici, nakon što je to dozvolila Međunarodna nogometna federacija (FIFA), javila je Hina.

Messijev grad imenovat će ulicu po legendarnom nogometašu hrvatskog podrijetla

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.