Trump otkrio što bi se dogodilo kad bi SAD prekinuo sve odnose s Kinom

Američki predsjednik Donald Trump je dodatno pooštrio ton prema Kini i zaprijetio prekidom svih odnosa s tom zemljom zbog njezina vođenja krize koronavirusa te rekao da više ne želi razgovarati s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom.

Trump tjednima naglašava da su se teške posljedice Covida-19, više od 300.000 mrtvih u svijetu, mogle izbjeći da je Kina odgovorno postupila čim se virus pojavio u Wuhanu.

U razgovoru za Fox Business od četvrtka on je rekao da je jako razočaran stajištem Pekiga i odbacio ideju izravnog razgovora s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom kako bi se ublažile napetosti.

Trebam biti u dobrim odnosima s njime, ali u ovom trenutku ne mogu s njime razgovarati, izjavio je.

Trumpov glavni savjetnik za ekonomiju napao Kinu: Moraju platiti za nastalu štetu

Na pitanje o raznim mjerama odmazde o kojima je razmišljao, Trump je rekao da oni mogu učiniti puno toga, kao i prekinuti svaki odnos.

Što bi se dogodilo da to učinimo? Uštedjeli bismo 500 milijardi dolara kad bi prekinuli svaki odnos, istaknuo je. Oni su mogli zaustaviti virus u Kini, od kuda je stigao, dodao je Trump.

Trump: Koronavirus je gori od Pearl Harbora

Senatori Trumpovog republikanskog tabora u utorak su predložili zakon koji bi omogućio predsjedniku dao uvede sankcije Kini ako ne bude potpuno transparentna u pogledu podrijetla bolesti.

Washington je u srijedu optužio Peking za pokušaj krađe podataka o istraživanju Covida-19, javila je Hina.

Trump poziva Kinu da otkrije sve o podrijetlu koronavirusa

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.