FBiH: Ukinuta zabrana kretanja za osobe mlađe od 18 i starije od 65 godina

Ukinuta je zabrana kretanja za osobe mlađe od 18 godina i starije od 65 godina na području Federacije BiH, odlučio je FSCZ u četvrtak navečer.

Federalni stožer civilne zaštite (FSCZ) produžio je rok primjene do 30. svibnja ove godine za jedan broj zapovijedi, donio dvije nove zapovijedi, jednu dopunio, a one s rokom primjene do 15. svibnja 2020. koje nisu produžene, po automatizmu od petka nisu na snazi.

FŠCZ donio je odluku da ne produži rok primjene zapovijedi o zabrani kretanja osobama starijim od 65 i mlađim od 18 godina na području Federacije BiH, tako da se od petka, 15. svibnja, mogu kretati bez ograničenja uz poštivanje propisanih higijensko-epidemioloških mjera.

Stavljena je izvan snage i zapovijed od 29. travnja o raspodjeli 80 respiratora županijskim stožerima civilne zaštite, odnosno županijama na području FBiH. Federalnoj upravi civilne zaštite je zapovijeđeno da izvrši raspodjelu medicinskih sredstava (ekstrakcijski brisevi i transportni mediji) Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla i Županijskoj bolnici Zenica.

Među mjerama kojima je produžena primjena do 30. svibnja ove godine, je i zapovijed o zabrani održavanja svih javnih skupova u FBiH u skladu s propisima o javnom o okupljanju, s tim da je dopunjena točka 1. ove  zapovijedi kojom je dozvoljeno javno okupljanje u zatvorenom prostoru uz osiguranje 10 četvornih metara po osobi i poštivanje epidemioloških mjera.

Dosadašnja zapovijed kojom je bilo privremeno obustavljeno pružanje usluga kina, muzeja, kazališta, koncertnih dvorana, umjetničkih galerija, javnih bazena i kupališta, sportskih i rekreacijskih centara i slično nije više na snazi a zamijenjena je novom zapovijedi koja će se primjenjivati do 30. svibnja ove godine i po kojoj ostaje  privremena obustava pružanja usluga za javne bazena i kupališta.

Još uvijek je na snazi zapovijed građanima za obavezno korištenje osobne zaštitne opreme (maska, pamučna traka, šal i sl) i poštivanje socijalne distance od najmanje 2 metra na javnim površinama i zatvorenim javnim objektima na području FBiH.

Koronavirus: Najnovije vijesti iz minute u minutu

(www.jabuka.tv)

6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.