WhatsApp najpopularniji na svijetu, ali ne i u BiH

Prema vrlo detaljnim podacima koje je objavila analitička tvrtka SImilarWeb svijet je obojan zelenim kada su u pitanju aplikacije za razmjenu poruka i “chat”. Jer, WhatsApp je daleko najpopularnija aplikacija takve namjene, od ukupno 187 zemalja koliko su ih vrijedni analitičari SimilarWeba obradili, WhatsApp je prvi izbor u čak njih 109.

Na drugom mjestu je Facebook Messenger sa 49 zemalja, što praktički znači da Mark Zuckerberg u svojem portfelju čvrsto drži vodeće mjesto razmjene poruka na pametnim telefonima putem aplikacija.

mapa_wapp

Jer, Facebook je kupio WhatsApp, tada su se mnogi zgražali zbog iznosa koji je plaćen, ali očigledno se isplatilo. Treća aplikacija po popularnosti je Viber kojega kao prvu opciju preferiraju korisnici u 19 zemalja, među kojima je i BiH.

Što se tiče Hrvatske, ona slijedi globalne trendove, jer je i kod susjeda najpopularniji WhatsApp.

Istina, ovi podaci vjerojatno nisu do kraja pouzdani, jer su obrađeni samo uređaji s Android mobilnim operativnim sustavom, ali vrlo vjerojatno se ne bi previše razlikovali čak i da je obrađen iOS kao drugi najpopularniji mobilni OS.

(Zimo.co)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.