Obustavljen promet na Graničnom prijelazu Gorica

Usporeno se odvija promet na graničnome prijelazu Izačić – Bosansko Petrovo Selo jer su s bosanskohercegovačke stranke poljoprivrednici nezadovoljni što im vlasti nisu isplatile dugujuće poticaje zapriječili promet jednim putničkim trakom, dok je zbog radova potpuno obustavljen promet na Graničnome prijelazu Gorica – Vinjani Donji između Imotskog i Gruda.

Kako su izvijestili iz Auto moto saveza BiH (AMS BiH), na magistralnom putu prema graničnom prelazu Izačić poljoprivrednici su blokirali jednu traku pa se prometuje usporeno. Poljoprivrednici prosvjeduju od jučer, a najavili su da će potpuno obustaviti promet ako im se ne isplate svi dugujući poticaji od 2014. godine.

“Traktori odavde ne idu. Hoćemo sav naš novac i nećemo se sigurno povući dok nam sve ne isplate, a to su poticaji za 2014., 2015. i prvo tromjesečje 2016. godine”, rekao je predsjednik skupštine Udruženja poljoprivrednika “Krajina” Dževahir Babić.

Po njegovim riječima, poljoprivrednici su razočarani jer vlada Federacije BiH nije ispunila obećanja, premda su iz ove institucije objavili kako su uplatili dio obećanih sredstava.

Po navodima iz AMS BiH zbog izvođenja radova na graničnom prijelazu Gorica – Vinjani Donji, večeras do ponoći promet je potpuno obustavljen na graničnom prijelazu između Imotskog i Gruda, prenosi Hina.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.