Djeca do navršene 18. godine oslobođena plaćanja premije

Upravno vijeće Zavoda zdravstvenog osiguranja Hercegovačko – neretvanske županije, poštujući zahtjev osiguranika korisnika sanitarnih sprava i pomagala (stoma vrećica) usvojilo izmjene Odluke o visini sudjelovanja ZZO-a HNŽ-a u troškovima nabave ortopedskih i drugih pomagala koja se mogu propisivati u okviru obveznog zdravstvenog osiguranja.

Izmijenjenom Odlukom umjesto dosadašnjeg sudjelovanja Zavoda od 80 KM i 100 KM (ovisno o vrsti stoma vrećice) sudjelovanje Zavoda za sve stoma vrećice (ureo, ileo i kolostome) povećano je na 120 KM mjesečno.

Usvojena Odluka će se primjenjivati od 1. lipnja i bit će objavljena u „Narodnim novinama Hercegovačko – neretvanske županije”. Za njenu realizaciju Zavod će izdvojiti dodatna sredstva u iznosu od 45.000 KM na godišnjoj razini.

Upravno vijeće je usvojilo i predloženu dopunu Odluke o premiji – sudjelovanju osiguranih osoba u troškovima zdravstvene zaštite na teritoriji HNŽ koja predviđa da djeca, do navršene 18. godine, budu oslobođena plaćanja premije odnosno sudjelovanja u troškovima zdravstvene zaštite na području HNŽ-a.

Putem resornog ministarstva dopuna Odluke upućena je u daljnju proceduru.

Također, jednoglasno su usvojena i sva kvartalna izvješća o poslovanju Zavoda te Izvješće o radu Drugostupanjskog liječničkog povjerenstva zbog privremene spriječenosti za rad za prošlu godinu.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • Kako ovo u HNK-onu,oslobođeni plaćati participaciju do 18 god.a u ZHŽ-ji nisu,odnosno moraju platiti participaciju 20 km. Je li nam i ovo Čović sredijo ili smo mi moćniji i bogatiji u ZHŽ-ji ili su nam djeca do 18 god.manje vrijedna nego ona iz HNK-na. Bože moj lakrdije od ove države BiH-ne a i Federacije. Zar nije normalno da zakoni i propisi budu isti na čitavom prostoru Federacije.Sarajevo je odavno privilegirano u svemu,sada i Mostar.Što na ovo kaže naš premijer ZHŽ-je Zdenko Ćosić,koje obrazloženje ima za ovo.Evo sad nas i Mostar tlači nije više samo Sarajevo.

  • Pa i samo se u ,,našem” Domu zdravlja plaća PRIJEVOZ NALAZA za MOSTAR, iako je to već plaćeno za sve osigurane osobe, dakle protuzakonito se OPET naplaćuj, pa šta !!! Ništa ,tako nam i treba i još skuplje kad svi šutimo

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.