WhatsApp ima više korisnika čak i od Twittera

Aplikacija za izmjenjivanje poruka, WhatsApp, obara sve rekorde. Jan Koum, WhatsAppov CEO, izjavio je čak kako nadmašuju Twitter po broju mjesečno aktivnih korisnika – TechCrunch prenosi kako nije želio odati točnu brojku, ali naveo je da ih je više od 200 milijuna. Iznio je i podatak kako se putem aplikacije svakodnevno prima osam milijardi poruka, a 12 milijardi se šalje. S obzirom da zapošljavaju 50 inženjera, može se reći da je WhatsApp tehnološka tvrtka s najvećim omjerom aktivnih korisnika po zaposleniku.

Inače, Twitter je u prosincu objavio kako su dosegli brojku od 200 milijuna mjesečno aktivnih korisnika. TechCrunch navodi kako bi se uspoređivanje ovih dviju tvrtki moglo shvatiti kao uspoređivanje kruška i jabuka, no podaci nisu zanemarivi, ako se uzme u obzir da velike društvene mreže, poput Facebooka i Twittera, sve više gube mlađu populaciju, koja se okreće platformama kao što je WhatsApp, prenosti netokracija.

S obzirom da je WhatsApp odlučio naplaćivati svoju uslugu 0,99 dolara godišnje, još će se vidjeti hoće li se zbog toga broj korisnika smanjiti. Koum je naveo kako za sada ne razmišljaju o prodaji (iako se nagađalo da im je Google ponudio milijardu dolara), a s obzirom na ove podatke, trenutno o tome niti ne bi trebali razmišljati.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.