Vozači u BiH upozoreni na maksimalan oprez

Povoljne vremenske prilike i dani vikenda svakako će utjecati da danas na mnogim putnim pravcima, ali i graničnim prijelazima, frekvencija vozila bude pojačana.

Molimo vozače da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da prave češće pauze ukoliko putuju na dužim relacijama. Izbjegavajte rizična pretjecanja. Obratite pažnju na povećan broj motociklista i biciklista, a u gradskim zonama i na povećan broj korisnika električnih romobila. Apeliramo i na ostale sudionike u prometu da budu oprezni i da poštuju sve propise, poručuju iz BIHAMK-a.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je promet na magistralnoj cesti Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Sanacijski radovi aktualni su i na magistralnim cestama: Hadžići-tunel Ivan, Lašva-Kaonik, Lukavac-Šićki Brod, Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, Jablanica-Prozor, Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, kao i na kružnom toku na ulazu u Gradišku. Na mjestima izvođenja radova prometuje se usporeno.

Na graničnom prijelazu Velika Kladuša pojačan je promet putničkih vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

Zabranjen je promet za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kako spriječiti divljanje na hercegovačkim cestama?

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • Ljudi moji pa koja je budala u klancu izrezala onaj asfalt i tako stoji, nikakve oznake nema da je krater ondje, preko puta onih glupih zgrada u mocvari, auto sam sj… eba onde, cubrad neskolovana opcinska, sram vas moze biti, debili….

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.