Baki Dragici iz Rasna medicinske sestre postale prave prijateljice

Zahvaljujući projektu kućne njege ”Širokobriješke sestre” 150 korisnika na području Širokoga Brijega tijekom 12 mjeseci će besplatno dobiti prikladnu socijalnu skrb.

Nositelj ovog projekta vrijednog skoro 300.000 KM je Crveni križ ovog grada.

Cilj ovog projekta je pomoći onim našim sugrađanima koji su usamljeni, samcima, starijim osobama o kojima se nema tko brinuti, osobama s invaliditetom, pružanjem osnovne zdravstvene njege te pomoći u kući, a sve sa svrhom olakšavanja svakodnevice korisnicima te prevenciji njihove institucionalizacije u socijalne ustanove, kazao je ranije tajnik Crvenog križa ŽZH Josip Zelenika za Jabuka.tv.

Medicinske sestre Josipa i Dajana obilaze baku Dragicu Skoko iz širokobriješkog sela Rasno dva puta tjedno i postale su prave prijateljice, a skupa su proslavile i njen 89. rođendan. Ekipa RTV HB bila je na terenu i donosi priču o ovom hvalevrijednom projektu.

Projekt kućne njege uskoro će zaživjeti u Širokom Brijegu

(www.jabuka.tv)

10 komentara

  • Lijepo i vrlo potrebno je ovo, i zaposliti još timova da pomažu potrebite.Hvala Hrvatskoj na ovoj donaciji i ciljanoj pomoći.

  • Nevirujem ja ni jednoj vise u biloj nosnji. Koliko ih je na zapadu starije ljude cipilo, i u bolnici sa nepotrebnim djelima spremili u vjeciti pokoj?. Bakice cuvaj te se.

  • Ukljucite i volontere muskarce i zene koji zele pomoci da ispune svoje srce, a imaju slobodnog vremena a ne zele ga provesti uzalud

  • Bože podrži,još iz centa za socijalni rad da počnu hodati i da vide uživo šta treba pomoć starim ,i narod bi direktno pomogao,odnio i uradio jer pune su crkve mladeži koja bi otišla oprala očistila i skuhala.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.