Vijeće ministara BiH postiglo dogovor o raspodjeli sredstava MMF-a

Prijedlog odluke o rasporedu sredstava Instrumenta za brzo financiranje (RFI) Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) jednoglasno je usvojena na sjednici Vijeća ministara BiH održanoj u utorak, izjavio je novinarima ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda nakon sjednice.

Riječ je o iznosu od oko 330 milijuna eura za borbu protiv epidemije koronavirusa i saniranje ekonomskih posljedica.

Bevanda je kazao da će Ministarstvo financija i trezora izvršiti alokaciju sredstava Instrumenta za brzo financiranje, sukladno odluci Fiskalnog vijeća BiH, potpisanom Pismu namjere i Memorandumu o razumijevanju u sljedećim omjerima – 61,5 posto za Federaciju BiH sa svojih 10 županija, 37,5 posto za Republiku Srpsku i jedan posto za Brčko Distrikt BiH.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

  • Hahahaha …. kako je slatko HDZ popustio hahahaha …. di je izravna uplata županijama? Di u dokumentu piše da ide 50% županijama? “sa svojih 10 kantona” p*čke kradezenjarske ….

  • Draganu Čoviću valja čestitati na odličnom poslu. Bar iz njegove vizure. Novcem Republike Srpske 125 milijuna eura platio je da Sveta Stolica, Europski parlament i institucije Republike Hrvatske uopće ne razmatraju rezoluciju Parlamentarne skupštine BiH te istovremeno umirio fra Mileta Blajburškog. Iliti, da se nitko institucionalno ne bavi misom u Sarajevu organiziranom od strane Katoličke crkve i Hrvatskog Sabora. Slijedi uspostava nove federalne vlasti Hdz, SBB i SDP, a vlast na nivou BiH Čović će prepustiti SDA i tako loše funkciniranje države pripisati Bošnjacima SDA.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.