Čistačica novac s tuđih kartica trošila na astrologe

Zvijezde nisu bile naklonjene 28-godišnjoj Maji L. zvanoj Maki iz Vukosavlja protiv koje je policija podnijela izvještaj kojim je tereti da je na području te općine počinila osam kaznenih djela neovlašteno korištenje osobnih podataka i osam krađa, a sav novac potrošila je na astrologiju.

Radi se o skoro 2.500 KM, koje je osumnjičena dopunila na svoj mobilni telefon kako bi mogla kontaktirati, odnosno pozivati astrologe.

Kako Nezavisne novine saznaju, Maki je radila kao spremačica u jednoj modričkoj firmi pa je proteklih mjeseci iskoristila to što ima ključeve od svlačionice, gdje radnice ostavljaju garderobu i torbice.

Maki je krišom od radnica uzimala novčanike, ali iz njih nije uzimala novac, već bankovne kartice, koje je fotografirala mobilnim telefonon s obje strane, a zatim vraćala na mjesto gdje ih je našla pa tako nitko nije sumnjao što se događa.

Sumnja se da je ona zatim online ukucavala brojeve kartica koje je fotografirala kako bi sebi osigurala pozive astrolozima. Da se nešto čudno događa, primijetile su radnice kada im je s računa počeo nestajati novac.

Osim radnim koleginicama, sumnja se da je ona na isti način s računa supružnika iz Dervente koje je poznavala također na isti način skinula novac.

Međutim, ono što astrolozi Maki nisu predvidjeli je to da joj je policija za petama te da će njezine prijevare biti otkrivene.

Naime, policija sumnja da je ona kaznena djela počinila u razdoblju od veljače do travnja ove godine.

Glasnogovornica Policijske uprava Doboj Dragana Kerkez rekla je, navodeći inicijale, da osobu M.L. sumnjiče da je bez suglasnosti sedam oštećenih osoba iz Modriče došla u posjed osobnih podataka o bankovnim karticama.

Zloupotrijebila je povjerenje i radno mjesto čistačice u jednom gospodarskom društvu u Modriči, gdje je u svlačionici nalazila novčanike oštećenih, iz kojih je vadila bankovne kartice te iste fotografirala svojim mobilnim telefonom s obje strane te ih vraćala na mjesto gdje ih je našla, pojasnila je Kerkezova.

Također je navela da je sumnjiče i da je prilikom boravka u jednoj kući u Derventi iskoristila nepažnju oštećenih te pronašla novčanik i fotografirala bankovne kartice, a potom iste vratila na mjesto gdje su i bile.

Ona je zatim iskoristila fotografije kartica kako bi kupovala dopune na internetu. Na ovoj način ostvarila je imovinsku korist od 2.470 maraka, istaknula je Kerkez za Nezavisne novine.

(www.jabuka.tv)