Suci polufinala hrvatskog Kupa suspendirani do kraja sezone

Nakon detaljne analize utakmice polufinala završnice Hrvatskog nogometnog kupa između Rijeke i Osijeka (3-2) u nedjelju, Komisija nogometnih sudaca Izvršnog odbora HNS-a suspendirala je glavnog suca Igora Pajača i pomoćnog video suca (VAR) Frana Jovića do kraja ove sezone.

Analizom su utvrđene tri ključne pogreške i to već u četvrtoj mionuti kada je sudac utakmice Pajač propustio uočiti grubi prekršaj zbog kojeg je trebalo isključiti igrača Osijeka Lončara, a u istoj situaciji pomoćni video sudac (VAR) Jović pogrešno nije intervenirao i nije preporučio sucu utakmice pregled snimke na terenu za igru budući je riječ o jasnoj i očiglednoj pogrešci i izravnom crvenom kartonu.

U 56. minuti Pajač je pogrešno procijenio start igrača Osijeka Kleinhleslera kao prekršaj koji se kažnjava žutim kartonom, a budući je tom igraču to bila druga opomena, sudac utakmice ga je isključio.

Rijeka objavila poruku koju je Grezda poslao Čolaku nakon udarca

Naposljetku, u 70. minuti Pajač je unutar kaznenog prostora Osijeka pogrešno procijenio fizički kontakt između braniča Osijeka i napadača Rijeke te je dosudio kazneni udarac za Rijeku. Analizom komunikacije između prostorija za VAR (VOR) i suca utakmice, Komisija HNS-a je stava da je trebalo pokrenuti Protokol VAR i predložiti sucu utakmice pregled snimke na terenu za igru pa je i VAR-sudac u ovoj situaciji pogriješio.

Komisija je zaključila da suca utakmice Igora Pajača i pomoćnog video suca (VAR) Frana Jovića uslijed očitog pomanjkanja forme ne koristiti do završetka natjecateljske sezone 2019./2020. Isto tako, i prvi pomoćni sudac na ovoj utakmici Ivica Modrić kažnjen je s četiri utakmice nesuđenja.

Rijeka je u drugom poluvremenu polufinala Kupa protiv Osijeka preokrenula 0-2 i s pobjedom 3-2 plasirala se u finale gdje će 1. kolovoza u Šibeniku za trofej igrati protiv Lokomotive.

Rijeka i Lokomotiva u finalu Hrvatskog kupa

(Hina)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.