Rijeka objavila poruku koju je Grezda poslao Čolaku nakon udarca

Napadač Rijeke Antonio Čolak objavio je poruku koju mu je poslao Eros Grezda koji ga je sinoć fizički napao nakon polufinala Kupa na parkiralištu stadiona na Rujevici.

Ne pišem ti ovo da mene prijaviš, ohladio sam se sad i nisam to trebao napraviti.

Trebali smo to riješit razgovorom kao ljudi, ali sam bio nervozan zbog cijele utakmice i svega pa ti se ispričavam, a ti odluči što je najbolje, objavila je Rijeka poruku koju je primio njihov igrač od Erosa Grezde.

🤔 Eros Grezda danas se naknadno sjetio vrijeđanja koje nije spominjao kada se ispričao našem napadaču zbog fizičkog napada nakon nedjeljne utakmice 🔵⚪https://bit.ly/2ZTn8Hb#ZajednosmoRijeka #samiprotivsvih

Posted by NK Rijeka on Monday, 1 June 2020

Ovu poruku sam primio direktno nakon incidenta iz koje se dobro vidi da nije bilo nije riječi o vrijeđanju na nacionalnoj ili osobnoj osnovi. Poruka je izbrisana neposredno nakon što je poslana, te je u novinama objavljeno nešto sasvim drugačije pretpostavljam po nečijem nagovoru.

Kao što se vidi na snimci nadzorne kamere, bio sam u prolazu k svom vozilu te sam na poziv svog imena zastao i sačekao misleći da nešto da mi kaže ili da me pita, objasnio je Čolak na Instagramu.

View this post on Instagram

"Žao mi je što došlo do spomenutog incidenta jer s Gredzom i igračima Osijeka, na terenu i izvan njega, nisam imao nikakvih problema. Na terenu vladaju emocije, a van terena pružimo si ruke i svi smo sportski prijatelji. Kada sam pomislio da je fizički napad najgore šta se dogodilo pročitao sam laži izrečene danas u priopćenju objavljenoj na službenoj stranici NK Osijek u kojoj me se proziva za vrijeđanje na nacionalnoj osnovi koje se nije dogodilo i nema veze s istinom. Ovim putem poručujem mu da mu opraštam, a za njegovo dobro nadam se da će potražiti pomoć stručnjaka jer koliko su me informirali ovo mu nije bio prvi incident takve prirode. Drago mi je da sam ostao smiren u toj situaciji jer ne odobravam nikakvo nasilje i bila bi kriva poruka svim mladima, kojima smo mi nogometaši uzor, da sam uzvratio na bilo koji način." Antonio Čolak

A post shared by Prva Hrvatska Liga (@prvahrvatskaliga) on

Prema Disciplinskom pravilniku Hrvatskog nogometnog saveza igrač koji fizički napadne svojeg ili suparničkog igrača na igralištu ili izvan njega bit će kažnjen: Zabranom igranja od dvije do šest utakmica, a u težim slučajevima, kada se utvrdi da je igrača ozlijedio ili je imao namjeru teže ozlijediti, bit će kažnjen – zabranom igranja u trajanju od šest mjeseci do dvije godine, zabranom igranja od četiri do dvanaest utakmica ili isključenjem iz nogometne organizacije.

Objavljena snimka okršaja ispred stadiona i kako Grezda udara Čolaka

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Znači, možeš krasti do mile volje, ali ne smiješ se na krađu ljutiti, ne smiješ prosvjedovati ili ne daj bože ni skim raspravljati. Ako nekoga odgurneš onda je to pokušaj ubojstva, ili pravnički rečeno “ubojstvo u pokušaju” poput onoga kada se Pupovca “ubilo u pokušaju” bacivši na njega iscijeđenu krišku limuna. Jada, jada!

  • Ti gore pričaš gluposti. Insinuiraš i baljezgaš, izvrćeš i ponašaš se navijački, sve da bi opravdao ono što je Grezda uradio. Nitko nije rekao da “možeš krasti, ljutiti se, prosvjedovati, raspravljati…”. Pravilo je da se moraš ponašati u duhu sportskoga kodeksa. Odgurnuti nije pokušaj ubojstva, ali nije ni sportski čin. Ne uspoređuj ovo s Pupovcem, nema ju veze ta dva slučaja.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.